Foci

Podolski és egy belga védő is kidőlt a sorból

Lukas Podolski, a német válogatott csatára sérülés miatt nem léphet pályára az Algéria elleni nyolcaddöntőn a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. Anthony Vanden Borre esete rosszabb: a védő bokatörés miatt nem tudja folytatni a játékot.

Joachim Löw szövetségi kapitány nem közölt részleteket arról, hogy milyen problémával küzd a támadó, csak annyit mondott, nem komoly a baj, de két-három napot mindenképpen pihennie kell. A szakvezető szerint kockázatos lenne Lukas Podolski szerepeltetése, mert rosszabb lehetne az állapota, ha játszana, ellenben továbbjutás esetén százszázalékosan számíthatna rá ismét.

A németek hétfőn magyar idő szerint 22 órától játszanak Algériával.


Sami Khedira és Lukas Podolski a németek egyik edzésén
Fotó: Europress Fotóügynökség

Bokatörés miatt véget ért a brazíliai világbajnokság Anthony Vanden Borre, a nyolcaddöntős belga válogatott labdarúgója számára. A 26 éves hátvéd a csoportkör zárófordulójában, a dél-koreaiak ellen 1-0-ra megnyert csütörtöki mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést.

Marc Wilmots szövetségi kapitány gondjait fokozza, hogy a csapatkapitány Vincent Kompany lágyékfájdalmakra panaszkodik, és még nem tudni, hogy bevethető lesz-e az Egyesült Államok csapata ellen, kedden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik