Foci

Korábbi MLS-kapust igazolt a Győr

A magyar bajnokságban szereplő Győri ETO labdarúgócsapata hároméves szerződést kötött Milos Kocic-csal, a korábban az egykoron az amerikai bajnokságba szereplő 29 éves szerb hálóőrrel.

A korábban Szerbia és Montenegró U21-es csapatában is szereplő játékos elmondta, céljai közt szerepel, hogy folyamatosan a kezdő tizenegyben kapjon helyet.

„Tudom, hogy nagyon erős riválisaim vannak a posztomon, de az az egyértelmű célom, hogy az első számú kapus legyek. Nagyon szeretek versengeni, úgyhogy motivált leszek ezen a téren. Szeretném már a felkészülési meccsek alatt is megmutatni, mire vagyok képes, és persze szeretnék jól felkészülni az Európa-ligára”  – nyilatkozta Kocic az eto.hu-nak.

Fotó: Europress fotóügynökség

Kocics a Radnicskiben kezdte pályafutását, később játszott a D.C. Unitednél majd a Toronto FC-nél, végül a Portland Timbersből tért vissza Európába.

„Szerbiában kezdtem el focizni, a szülővárosomban, a Dubocsica csapatában, egészen fiatalon. Tizennyolc éves voltam, amikor a Radnicskihez kerültem. Végig számítottak rám a szezonban és sikerült is kiharcolnunk az első osztályba kerülést. Ezután tagja voltam Szerbia és Montenegró U21-es válogatottjának is” – ezt követően az Egyesült Államokba került, ahol az egyetem mellett továbbra is védett. “Az egyetem befejezése után kaptam ajánlatokat az MLS-ből, de szerettem volna visszajönni Európába, Szasa Sztevanovicstól megkaptam a lehetőséget, és azonnal éltem is vele.”

„Fiatalkorom óta hatalmas, többmilliós metropolisokban éltem, és hogy őszinte legyek, már nyugodtabb környezetre vágyom. Úgy érzem, Győr tökéletes választás volt ehhez, ráadásul Szerbiához is közel van.” – nyilatkozta a győri átigazolásról a 29 éves kapus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik