Foci

FTC: Olyan játékos nem kell, aki nem áll be a sorba

Orosz Pál és Kubatov Gábor beszélt több, a Ferencváros focicsapatát érintő dologról.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója és Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke adott videóinterjút. A fradi.hu-n látható felvételen sok témáról, így a többi közt Leonardóról, Gera Zoltánról és a beléptető rendszerről is szó esik.

Mint írtunk róla, Leonardo késve érkezett vissza a nyári szünetből, így nem is nevezték őt a közelgő Európa Liga-selejtezőre. A játékos a napokban az egyik közösségi portálon közölte, hogy nézeteltérése van Thomas Doll-lal, a csapat vezetőedzőjével, aki közölte vele: távozhat. Orosz Pál formált először véleményt az ügyben, mint mondta, általánosságban szeretne beszélni.

„A Ferencváros egy olyan közeg, ahol be kell illeszkedni a csapatba, annak részének kell lenni, és a saját tudásodat a csapat javára kell fordítani. Bizonyos szabályokat el kell fogadni, az egység mindennél fontosabb. És ha valaki ennek nem tud megfelelni, ha valakinek könyörögni kell egy fontos meccs előtt, hogy szálljon fel a buszra, hogy jöjjön el a csapattal, ha valaki összeverekszik a csapattársával az öltözőben, annak nincs helye a Ferencvárosnál, és ezt nem csak mi gondoljuk így, hanem a szakmai stáb is. Ez a jövőben is így lesz, és ilyen esetben az is indifferens, ha ez a játékos sokkal jobb képességű, mint a többiek, ha nem hajlandó beállni a sorba a többiekkel együtt, akkor nincs itt helye” – mondta Orosz, akivel Kubatov Gábor is egyetértett.


Fotó: MTI

Gera Zoltánnal kapcsolatban a klub nem titkolja, hogy meg szeretnének vele egyeznie, ehhez azonban az is kell, hogy legyen távozó játékos, aminek köszönhetően pénz szabadulna fel a költségvetésben. Az egyik ilyen távozó Muhamed Besic lehet, aki hazája válogatottjával a világbajnokságon szerepelt és aki a többi közt számos spanyol csapat érdeklődését felkeltette. Orosz szerint Besic megfelelő ajánlat esetén távozhat.

A Fradi elnöke az új stadionba való beléptetés kapcsán elmondta: sokat vívódtak mi lenne a legjobb megoldás, végül több európai példát megvizsgálva egy magyar fejlesztés, a vénalenyomat mellett döntöttek.

„Eddig egy igazolványt hasonlítottak össze az arccal, most pedig egy igazolványt egy vénalenyomattal, nincs benne semmiféle személyes dolog, egy gép elvégzi ezt a feladatot, ráadásul elég nagy pontossággal, 98%-os mutatóval” – így Kubatov, aki leszögezte: kiküszöbölnék, hogy legyenek olyanok, akik belépő nélkül jutnak be a meccsre.

Orosz Pál a jegyárakról elárulta: nem tartja őket drágának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik