Foci

Találkozott mester és tanítvány

Magabiztos játékkal győztek a németek, Müller nagy gólt lőtt.

8 év után találkozott egymással Joachim Löw, és Jürgen Klinsmann. Akkor még Klinsmann volt a mester, Löw a tanítvány, most pedig egyenrangú felekként néztek egymással farkasszemet – szinte már várta az ember a fantasztikus, véres, durva, hősies összecsapást, Jó és Rossz harcát, ehelyett kaptunk egy langyos, de szép meccset.

A döntetlennel mindkét csapat továbbment volna, azonban Klinsmann, és Löw is kijelentette, hogy nem fognak erre játszani, sportemberekről beszélünk, nem paktálnak le. A németek lendületesen is kezdtek, nem sokon múlt, hogy Müllert megtalálják középen, csak hol a védelem, hol Howard volt a helyén. Aztán le is ült a tempó, nem kell sietni.

A második félidő elejét megint megnyomták a németek, és Müller lőtt egy gyönyörű gólt, ezzel beérte Neymart és Messit a góllövőlistán, majd mindenki visszaállt az első félidőben tapasztaltakhoz: a németek támadnak, az amerikaiak védekeznek, Jones valamit csinál (véletlenül beleszalad a bíróba, egy csapattársába, vagy a lasztit pattintja az arcába). Nem pont ilyen meccsre számított szerintem Barack Obama, talán ő is jobban járt volna, ha sorozatot darál inkább.

 

A legvégére maradt még két amerikai helyzet, előbbinél Lahm mentett, majd Dempsey fejelt fölé. Az amerikaiak sem hajtották magukat túl, egyrészt mert ennyit tudnak – és ez nem becsmérlés, mert tényleg jól játszottak, de Németország nem az a szint, amit könnyű lenne megfogni. Másrészt pedig Portugália nem bírta sok góllal legyakni Ghánát, hiába bénázott össze a védelmük 2 gólt is.

Németország következő ellenfele még várat magára, éjfélre ezt is megtudjuk, az amcsiké viszont valószínűleg Belgium lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik