Foci

Horvát középpályással erősített a Videoton

Dinko Trebotic az NK Lokomotiva Zagreb együttesétől érkezett Székesfehérvárra, négy éves kontraktust írt alá.

Dinko Trebotic 1990. július 30-án született Splitben. Hétéves korában, a helyi csapatban, a Hajduk Splitben kezdett el focizni. 18 évesen kapott profi szerződést a Hajduktól ahol összesen 29 meccsen lépett pályára és két gólt szerzett.

2008 és 2012 között három csapatban is játszott kölcsönjátékosként, valamint ötször az U21-es horvát válogatottban is lehetőséget kapott. 2012-ben az NK Lokomotiva Zagreb leigazolta, ahol alapembernek számított. 49 meccsen hat gólt lőtt a fővárosi együttesben. Posztját tekintve támadó középpályás, de a széleken is bevethető.

Fotó: vidi.hu

Nagyon örülök annak, hogy a Videoton FCfutballistája lettem. Amit eddig láttam a városból, a stadionból és magából a csapatból, az mind nagyon pozitív volt számomra. Komoly célokkal érkeztem Székesfehérvárra, és a csapatnak is komoly céljai vannak. Bízom benne, hogy sok szép sikert ünnepelhetek a Vidi játékosaként” – nyilatkozta Dinko Trebotic a vidi.hu-nak, miután aláírta a szerződését.

“Dinko Trebotic maximálisan megfelel a vezetőedző és az én elképzeléseimnek is. Ő az a játékos, akit elképzeltünk a középpályánkra. Fontos szempont volt számunkra a játékos magassága és testsúlya. Kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, emellett pedig nagy munkabírású, képzett labdarúgó, aki rendelkezik azokkal a tipikus horvát erényekkel, amelyek azon a szinten tartják a horvát focit, ahol jelenleg is van” -mondta el Burcsa Győző klubigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik