Foci

Akinfejev: “Hibáztassanak, nem érdekel”

A korábban vb egyik „sötét lovaként” számon tartott orosz válogatott az Algéria elleni 1-1-et követően nem tudta kiharcolni a továbbjutást és búcsúzott a csoportközben, bár Fabio Capello szerint nyerhettek volna és bár – Akinfejevel együtt - elismeri a gyenge játékot, a bírót hibáztatja.

„Nyerhettünk volna. Eddig nem szóltam a bírókról, de már mondhatunk, amit akarunk” – kezdte nyilatkozatát az oroszok trénere. „Tíz percig lézerezték a kapusunkat, kép és videó is bizonyítja ezt, ez tény. Ezt követően elnézte a labdát.”

Ugyanakkor a 68 éves szakember hozzátette, nem keres kifogásokat.

“Ha gyengén játszottunk akkor azt mondanám, de láthatták, hogy Akinfeevet lézerezték egy pointerrel. Ma nem követtünk el hibákat mégis elbuktunk. Pakoljuk a csomagjainkat mert elkövettünk pár könnyebb hibát.”

Fotó: Europress fotóügynökség

Igor Akinfeev, az orosz válogatott korábban sokat bírált kapusa elmondta minden kudarc megérdemelt volt.

„Nem vágyik arra senki, hogy a futballunk minőségéről beszéljünk, nem értük el azt az eredményt, amit szerettünk volna.”

Algéria játékát ugyanakkor elismerte, mert szerinte nagyszerű csapatot alkotnak.

„Számtalan kiváló lövésük volt már az első félidőben. Ha a hibákról beszélünk, bárkit említhetünk, de írjanak a kapusról, hibáztassanak, nem érdekel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik