Foci

Saját csapattársa törte el a focista kezét

A nigériai Michael Babatunde számára minden bizonnyal véget ért a labdarúgó-világbajnokság. A középpályást saját csapattársa találta el a labdával az Argentína elleni mérkőzésen.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Szerdán Argentína labdarúgó-válogatottja izgalmas összecsapáson győzte le 3-2-re Nigériát a világbajnokság F csoportjának harmadik fordulójában. Az afrikai csapatnak végül belefért ez a zakó, ugyanis mivel Bosznia-Hercegovina ezzel egy időben 3-1 arányban felülkerekedett Iránon, a Szupersasok jutottak tovább a kvartett második helyén.

Nigéria ugyanakkor nem csak a mérkőzést, hanem egyik játékosát is elveszítette: a középpályás Michael Babatunde keze, egészen pontosan a csuklója eltört. Történt, hogy a szintén nigériai Ogenyi Ozani megeresztett egy életerős löketet az argentinok elleni találkozó második félidejében, a labda pedig pont az Ukrajnában légióskodó, 21 esztendős játékos jobb kezét trafálta telibe. Babatunde kezét már a pályán sínbe tették, hordágyon kellett levinni a gyepről.

„Műteni kell. Nem hiszem, hogy ezen a vébén még pályára tud lépni, mivel elég komoly a sérülése” – idézi a Nigerian Guardians a nigériai szövetségi kapitányt, Stephen Keshit.

Az afrikai együttes a nyolcaddöntőben Franciaországgal találkozik jövő héten hétfőn.

Videó – Ezen a felvételen látszik, ahogy a labda eltalálja Babatunde kezét:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik