Foci

Halilhodzic: „Történelmet írhatunk”

Vahid Halilhodzic, az algériai válogatott szövetségi kapitánya nagy bravúrra készül, ugyanis az ország történelme során először szeretné elérni csapatával a kieséses szakaszt.

A szakember arra kérte játékosait, hogy „írjanak történelmet”, amire jó esélyük van, hiszen győzelem esetén biztosan továbbjutnak, de egy esetleges döntetlennel is ott lehetnek a csoport második helyén. Ellenfelük a jelenleg a kvartettben mindössze egy ponttal álló Oroszország, amelynek mindenképp nyernie kell, ha nem szeretne búcsúzni a vb-től.

„Az az érzésem, hogy most történelmet írhatunk. Úgy gondolom ez lesz a legfontosabb meccs Algéria számára. Sokat beszéltünk már az 1982-es algériai generációról, amely nagyszerű győzelmet aratott, de nem jutott tovább.” – beszélt az akkori csapat győzelmeiről az NSZK illetve Chile ellen.

Fotó: Europress fotóügynökség

„Nagyszerű játékosaink vannak, technikailag képzettek és a pályán meg tudják mutatni a tehetségüket. Nagyon elszántan fogunk játszani, jól kell majd támadnunk és védekeznünk és fontos, hogy félretegyük az aggodalmainkat” – utalt arra kapitány, hogy játékosainak nem szabad „elizgulnia” a lehetőséget.

Fabio Capelloról, az orosz válogatott szövetségi kapitányáról elmondta „a világ egyik legjobbja”, az olasz edző csapata pedig „megérdemel mindent, mert hatékony és dominálja a meccseit”.

„Az oroszok tapasztaltabbak nálunk, felkészültek, gyors játékosaik vannak, technikásak és jól is védekeznek. Jó képességű csapat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik