Foci

Felismerte a magyarokat a szingapúri bundavezér

Wilson Raj Perumal mintegy öt órán tárta fel a bűnszervezet felépítését és működését.

A Blikk cikke szerint a magyar bíróság előtt beszél a nemzetközi bundamaffiáról a bűnszervezet egyik irányítója, a szingapúri Wilson Raj Perumal. A 48 esztendős férfi nemcsak saját bűncselekményeiről vallott, hanem részletes leírást adott arról, milyen szerepe volt a fogadási csalásban a magyar érintetteknek.

A 11 vádlott közül kettőt, Sch. Lászlót és K. Zoltánt is felismerte. Sch.-ról azt mondta, ő volt az összekötő, K. Zoltánról azonban részletesebben is beszélt:

„Finnországban találkoztam Zolival 2011 januárjában. Együtt mentünk Rovaniemibe, ahol manipuláltam az egyik meccset. Tőle vettem át az erre a célra szánt 80 ezer eurót” – idézi a Blikk Perumalt, akit Finnországban hasonló ügyek miatt két év börtönbüntetésre ítéltek. Hozzátette: egy idő után K. Zoltán is tagja lett annak az öt-hat tagú vezetői csapatnak, amelyet Tan Seet Eng, a szingapúri nagyfőnök irányított.

A bulvárlap jogi szakértője szerint a szingapúri férfi azért lehetett koronatanúja, és nem vádlottja az ügynek, mert minden bizonnyal vádalkut köthetett a Központi Nyomozó Főügyészséggel.

„Olyan bizonyítékokat szolgáltathatott, amelyek segítik a bűnszervezet eredményes felderítését, s az ő szerepe a magyarországi vonatkozásban kisebb, mint azoké, akikre vallott” – mondta dr. Kamarás Péter, aki szerint Perumalt hazánkban feltételezhetően nem vonják majd felelősségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik