Foci

Shaqiri-triplával ment tovább Svájc

A labdarúgó-világbajnokság E csoportjában Svájc Xherdan Shaqiri mesterhármasával győzte le Hondurast, kiharcolva a továbbjutást a nyolcaddöntőbe.

A forduló előtt az éllovas franciák mögött Ecuador állt a második helyen három ponttal, Svájc pedig szintén ennyi egységgel, de rosszabb gólkülönbséggel a harmadik volt.

Így a svájciaknak csak egyetlen forgatókönyv jelentett továbbjutást: ha legyőzik Hondurast, Ecuador pedig nem nyer Franciaország ellen.

Ez be is jött, hiszen a dél-amerikaik 0-0-ra végeztek Benzemáék ellen, ráadásul a meccset emberhátrányban fejezték be, így négy egységet gyűjtöttek.

Svájc viszont hatot, ugyanis könnyedén fektették két vállra Hondurast. A piros-fehérek már hat perc után előnyhöz jutottak, ekkor Xherdan Shaqiri lőtt bombagólt: a tizenhatos sarkánál gondolt egyet, megindult befelé, majd Garcia mellett, 18 méterről a léc alá durrantott.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A Bayern Müncen középpályása a szünet előtt még egy gólt vállalt. Egy hondurasi akció után labdát szereztek a pirosmezesek, majd Drmicet indították, aki pontosan passzolt Shaqirinek, ő pedig a kapus mellett a bal alsóba gurított.

A szünet után Honduranak ugyan volt egy-két veszélyes megmozdulása, de reménytelen volt, hogy gólt szerezzenek, ellenben Shaqiri triplázni tudott a 71. percben.

Behrami vágta előre hosszan a labdát, Drmic beültette a hintába a védőjét, majd a középen üresen érkező Shaqiri elé tálalt, onnan pedig már nem volt nehéz dolga (0-3).

A hajrában újabb gól már nem született, így Svájc megelőzte a tabellán Ecuadort, és bejutott a legjobb 16 közé.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, E csoport, 3. forduló

Svájc-Honduras 3-0 (2-0)
Manaus, Amazonia Aréna, 37 ezer néző, v: Nestor Pitana (argentin)

Gólszerző:
Shaqiri (6., 31., 71.)
Sárga lap: J. Palacios (66.)

Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Djorou, Schär, Rodriguez – Behrami, Inler – Shaqiri (Dzemaili, 87.), Xhaka (Lang, 76.), Mehmedi – Drmic (Seferovic, 73.)

Honduras: Valladares – Beckeles, Bernanrdez, Figueroa, Garcia – Boniek (Najar, 77.), Palacios, Claros, Espinoza (Chavez, a szünetben) – Bengtson, Costly (Palacios, 40.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik