Foci

Kéz a kézben ment tovább Argentína és Nigéria

Fordulatos meccsen 3-2-re nyertek Messiék, és mivel Irán vereséget szenvedett, Nigéria is ott lesz a legjobb 16 között.

A mérkőzés előtt egyszerű volt a képlet: az argentinok biztos továbbjutók, a bosnyákok biztos kiesők voltak, míg Nigériának egy pont is elég lett volna a nyolcaddöntőhöz, abban az esetben, ha Irán begyűjti mindhármat Besicék ellen.

A kezdés után alig telt el három perc, máris megrezzent a háló, hiszen Lionel Messi vágta a kapuba a labdát, majd a középkezdést követően érkezett a meglepetés, és Musa nagyszerű tekerése akadt be a hálóba. (1-1).

Fotó: Europress Fotóügynökség

Ilyen indítás után joggal reméltük, hogy a vb legjobb meccsére készülhetünk, azonban az iram leült, alig volt vezettek veszélyes támadást a csapatok, de Messi azért ismét megvillant, és a 45. percben szabadrúgásból tudott eredményes lenni.

A fordulás után megismétlődött a gyors gólváltás: a 46. percben megint Musa villant, kihasználva a védők lassúságát, majd az 50. percben Rojo egy szöglet után közelről kotorta a játékszert a hálóba.

A mérkőzés további részében újra lelassult a játék, egyik válogatott sem akart nagyon előre menni, mivel Irán 3-1-re kikapott Boszniától.

A lefújáskor maradt a 3-2-es eredmény, vagyis a csoportot Argentína nyerte meg, második helyen pedig Nigéria jutott be a 16 közé.

Eredmények – labdarúgó-világbajnokság, F csoport

Nigéria – Argentína 2-3 (1-2)
Gólszerzők:
Musa (4., 46.) illetve Messi (3., 45.), Rojo (50.)

Vége a mérkőzésnek, Argentína 3-2-re nyert, Bosznia pedig 3-1-re verte Iránt.

2. FÉLIDŐ

94. PERC: Argentína megnyerte a csoportját, Nigéria pedig második helyen lép tovább a nyolcaddöntőbe.

90. PERC: Most már mindkét együttes azt várja, hogy lefújják a meccset.

A 82. percben szépített, ezzel megszerezte első gólját Irán. Egy szöglet után kétszer is kijött a “blokkról” a labda, de az irániak összeszedték a lepattanókat. Nekounam ívelt középre aztán harmadszorra, a jobb szélen érkező Reza a kapuba passzolt (2-1). Bosznia viszont azonnal válaszolt, villámgyorsan vezették az akciót, a labda a jobb oldalon a remekül játszó Vrsajevichez került, ő pedig laposan kilőtte a jobb alsót, a labda a kapufáról landolt a hálóban (3-1).

85. PERC: Di Maria egyedül vitte kapura a labdát, senki sem állt előtte, csak Enyeama, de sikerült belelőnie.

81. PERC: Teljesen lelassult a meccs, néha az argentinok eljutnak a kapuig, Nigéria viszont eredménytelenül próbálkozik.

Közben Besic kapott sárga lapot Irán ellen.

77. PERC: Emenike próbált túljárni Romero eszén egy ívelt labdával, de a kapus a gólvonal előtt lefülelte a játékszert.

74. PERC: Nigéria most már szögletből sem tud helyzetbe kerülni. Az argentin védők stabilan látják el a feladatukat.

69. PERC: Mivel Irán vélhetően kikap a másik meccsen, Nigéria ezzel a vereséggel is bejut a nyolcaddöntőbe. Az afrikaiak talán tisztában vannak az eredménnyel, azért nem nyomnak, míg Argentína csoportelsőségét már semmi sem veszélyezteti.

65. PERC: Kényszerű csere Nigériánál: Babatunde kezét kapta el egy lövés, hordágyon kellett levinni. Uchebo állt be.

63. PERC: Messit lehozták a pályáról, Ricardo Alvarez folytatja a helyén.

Gól a másik meccsen: az 59. percben Pjanic találata alighanem megpecsételte Irán sorsát. Támadott Bosznia, majd úgy tűnt, a 16-osnál elvesztik a labdát. Végül nem ment a labdáért senki az irániak közül, nem úgy Besicék. A labda Dzeko elé került, aki kipasszolta a leshatárról elinduló Pjanicnak, aki a bal szélről a kapuba gurított.

58. PERC: Rojo kapott szép labdát a tizenhatos sarkánál, centerezett, de Messi estében kapu mellé kanalazott.

A második félidő elején az irániak aktivizálták magukat, főleg Dejagah-t keresték, de aktív volt a csereként beállt Heidari is. Meddő volt azonban ez a fölény.

54. PERC: Higuain nem tudta átpörgetni a labdát Enyeama fölött, pedig ott lehetett volna a negyedik argentin gólt.

50. PERC: GÓÓÓÓÓÓL!!! 3-2 Argentínának! Lavezzi szögletét középen megcsúsztatták, majd az érkező Rojo lábáról a hálóba jutott a labda!

49. PERC: Di Maria távoli bombáját Enyeama ütötte szögletre.

47. PERC: Megint góllal kezdődik a félidő!!! 2-2!!! Ahmed Musa duplázott, két argentin védő között talált a hálóba! Lesznek még itt izgalmak!

46. PERC: Újra megy a meccs.

Vége az első félidőnek Argentínia 2-1-re, Bosznia 1-0-ra vezet. Ha így marad minden, Messiék mögött Nigéria jut a nyolcaddöntőbe.

1. FÉLIDŐ

45. PERC: MESSI!!! Szabadrúgásból! 23 méterről remekül tekert a sorfal fölött, Enyeamának esélye sem volt a védésre! 2-1!

Továbbra is a bosnyákok uralják a mérkőzést, Ibisevic és Vrsrajevic veszélyeztetett a félidő végén. Az irániak a Dzeko gólja után kivitelezett felső kapufát tudják eddig felmutatni. Próbálkoznak kontrákkal, de egy idő után megáll a tudomány.

44. PERC: Messi szabadrúgása után Enyeamának kellett kitornáznia a labdát a kapufa mellől.

40. PERC: Di Maria szöglete után Enyeama majdnem bevédett a fejest, de szerencséjére a labdát sikerült a kapu fölé ütnie.

38. PERC: Agüero megsérült, nem tudja folytatni a játékot. Helyére Lavezzi állt be.

33. PERC: Túl sok eseményről nem tudunk beszámolni, hajtanak a csapatok szorgalommal, az iramra nem lehet panasz.

30. PERC: Higuain messziről, nem ijedt meg a távolságtól, Enyeamának bravúrral kellett mentenie.

25. PERC: Higuain maradt le középen egy beadásról, hosszú idő után ez volt az első komoly argentin ziccer.

A 23. percben megszerezte a vezetést Bosznia. A fölényben játszó bosnyákokkal szemben éppen egy iráni kontrát hatástalanítottak, majd az ellentámadás után Dzekóhoz került a labda, aki 17 méterről laposan kilőtte a bal sarkot.

20. PERC: Az utóbbi percekben Nigéria kibújt a sündisznóállásból, de nem tudnak a kapu elé kerülni.

17. PERC: Argentin szöglet után Enyeama fogta biztosan a labdát. Lehetne azért több helyzet is…

A Bosznia-Irán meccs még nincs gól, de Besicék próbálkoznak többször.

13. PERC: A gyors kezdés után leült a meccs. A játék képe változatlan, az argentinok mennek előre, míg Nigéria megpróbál betonbiztosan védekezni, hogy ne kapjanak újabb gólt.

9. PERC: Higuain került helyzetbe, ám az oldalhálóba lőtt.

8. PERC: A bekapott gól nem törte meg az argentinok lendületét, mennek előre, Nigéria pedig védekezik.

4. PERC: HOPPÁÁÁÁÁ!!! 1-1! A középkezdés után az afrikaiak rávezették a labdát a kapura, a tizenhatoson belül Musa pedig nagyszerű mozdulattal tekert a kapu bal oldalába!

3. PERC: GÓÓÓÓÓLLL!!! Azonnal vezetést szerzett Argentína! Di Maria kapott szép labdát, majd laposan lőtt, a labda pedig a kapufáról és a kapus hátáról pattant ki, épp Messi elé, a Barcelona támadója pedig közelről nem hibázott! 0-1, ez gyors volt!

1. PERC: Elkezdődött a mérkőzés Porto Alegrében. Nigéria tiszta zöldben játszik, Argentína pedig a szokásos kék-fehér szerelésében.

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan következik az F csoport két meccse. Argentína biztosan továbbjutott, Bosznia pedig kiesett, így Nigéria és Irán küzd a másik nyolcaddöntős helyért.

Előzetes: Alejandro Sabella szövetségi kapitány egyelőre elégedetlen csapata teljesítményével, amely előbb a bosnyákok, majd az irániak ellen is csak nyögvenyelős játékkal gyűjtötte be a három pontot.

“Tudjuk, hogy eddig nem játszottunk valami jól, de ahogy haladunk előre a tornán, egyre jobbak leszünk” – nyilatkozta Lionel Messi, aki mindkét találkozón győztes gólt szerzett.

A nigériaiak elsősorban a védekezésüket rakták rendbe a világbajnokságra, mindkét mérkőzésüket kapott gól nélkül hozták le, de támadásban továbbra is vannak problémáik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik