Foci

A franciák gól nélkül is csoportelsők lettek

Benzemáék nem tudták legyőzni Ecuadort, ezzel együtt továbbjutottak a csoportból, csakúgy, mint a Shaqiri mesterhármasával győző Svájc.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, E csoport, 3. forduló:

Franciaország-Ecuador 0-0

Rio, Maracana-stadion, 73 749 ezer néző, vezette: Noumandiez Doue (elefántcsontparti)

Franciaország: Lloris – Sagna, Digne, Koscielny, Sakho (Varane, 61.), Griezmann (Remy, 79.), Matuidi (Giroud, 67.), Schneiderlin, Sissoko, Pogba, Benzema. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Ecuador: Domingez – Guagua, Erazo, Paredes, Noboa (Caicedo, 89.), Montero (Ibarra, 64.), Ayovi, E. Valencia, Minda, Arroyo (Achiller, 82.), A. Valencia. Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda

Gólszerzők: –

Sárga lap: Erazo (83.)

Piros lap: Antonio Valencia (50.)

A másik mérkőzésen:

Honduras-Svájc 0-3 (Shaquiri, 7., 31., 71.)

A csoport végeredménye:

1. Franciaország 7 pont
2. Svájc 6 pont
3. Ecuador 3 pont
4. Honduras 0 pont

A nyolcaddöntőben:

Franciaország-Nigéria
Argentína-Svájc

A francia válogatott félgőzzel és félig felforgatott csapattal hozta le ezt a meccset, és bár nem mondhatjuk, hogy nem akarták megnyerni a meccset, azért a helyzetek végén nem feltétlenül koncentráltak 100 százalékosan.

Talán emiatt nem sikerült bekotorni a győztes gólt. Így viszont még az is benne volt a pakliban, hogy az Antonio Valencia kiállítása után veszélyesebben focizó Ecuador belövi a nyerő találatot. Azonban ha ez megtörtént volna, akkor sem értek volna révbe a dél-amerikaiak, ugyanis Svájc magabiztosan verte Hondurast, amivel bebiztosította továbblépését.

A francia drukkereknek kicsit kesernyés lehet a szájíze a mai találkozó után, de holnap már annak örülhetnek, hogy elkerülték a másik csoportból Argentínát.

Az élő közvetítés az alábbiakban olvasható vissza.

94+1. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

93. PERC: Nagyon megnyomta a végét Ecuador, Ibarra lőtt kétszer a védőkbe.

91. PERC: Jó ismerősök csinálták meg a helyzetet: Sagna ívelt gyönyörűen a kapu elé, Giroud emelkedett, de Domingez ezt is magához ölelte.

90. PERC: A meccs hősét, az ecuadori kapust kellett ápolni, begörcsölt a lába.

89. PERC: CSERE, Caicedo jött be Noboa helyére.

89. PERC: Pogba egyedül csinálta meg magának a lövőhelyzetet, középről 17-ről elvállalta, alig ment mellé.

A Honduras-Svájc mérkőzésről: 85. PERC: A meccs hősét, Shaqirit lehozta a mester. Fontos szerepe volt a fiatal játékosnak a mai diadalban, valamint a svájciak továbbjutásában, feltéve, ha Ecuador nem lő gólt a következő percekben.

87. PERC: Remy lőtt egy francia kontra után, Domingez ezt is kipiszkálta. A meccs egyik legnagyobb helyzete volt ez.

84. PERC: Giroud-Benzema összejáték után 7 méterről a Real Madrid csatára lőtt, de középre, Domingeznek nem okozott gondot.

83. PERC: SÁRGA szövegelésért Erazónak.

82. PERC: Arroyo lement, Achillar ment be a helyére. Majd nem sokkal később Ibarra lőtt kapura egy nagyon ígéretes akció után, Lloris védeni tudott.

81. PERC: Újabb ecuadori kontra, Arroyo kapta a bal oldalon, de ott lógott a nyakán Koscielny, így nem tudta kapura lőni a labdát, elszállt mellette-fölötte, úgy 3 méterrel.

79. PERC: CSERE, Remy be, Griezmann le.

78. PERC: Benzema a pályán van. Ezt onnan tudtuk meg, hogy eleresztett 18-ról egy lövést. Domingez felszedte.

A Honduras-Svájc mérkőzésről: 71. PERC: Behrami vágta előre a labdát, Drmic beültette a hintába a védőjét, majd a középen üresen érkező Shaqiri elé tálalt, onnan pedig már nem volt nehéz dolga! 3-0, Shaqiri mesterhármast szerzett.

73. PERC: A meccs eddigi legnagyobb helyzete: Sissoko adta be a kapu elé a labdát, Pogba fejelhetett teljesen tisztán és egyedül, de mellément a próbálkozás.

A Honduras-Svájc mérkőzésről: 63. PERC: Palacios esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. A visszajátszásból kiderült, nem történt szabálytalanság, a hondurasi szurkolók nem így látták a helyzetet.

67. PERC: CSERE a franciáknál, Matuidi helyett Giroud a pályán.

64. PERC: CSERE, Ibarra ment be Montero helyére Ecuador csapatában.

62. PERC: Matuidi lőtt élesen, de Domingez lehúzta a labdát, előtte Benzema feje elől tette ugyanezt.

61. PERC: CSERE a franciáknál, Sakho helyett Varane a pályán.

58. PERC: Benzema tette vissza a labdát a 16-oson belül Pogbának, a lövés lepattant a védőkről.

56. PERC: Érthetetlen, de Ecuador jobban játszik a kiállítás óta. Ráadásul támadóbb szemlélettel.


Digne Valencia rúgása után
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Honduras-Svájc mérkőzésről: 52. PERC: Honduras kezdte jobban a félidőt, és Bengtson majdnem szépített is, azonban hiába tolta el a kapus mellett a labdát, és gurított üres kapura, a gólvonalon álló Rodriguez menteni tudott.

54. PERC: Óriási ecuadori helyzet! Enner Valencia ment el a középpályán egy kontra mentén, kitette Noboának, aki teljesen egyedül érkezett, aztán viszont rosszl tolta meg a labdát, így a lövés nem volt pontos, mellément. Nagy ziccer volt, emberhátrányban is.

49. PERC: PIROS LAP! Digne és Antonio Valencia ment egy labdáért. az ecuadori hozzáért ugyan a labdához, de nyújtott lábbal ment érte, és aztán el is érte a francia lábát. Digne lent maradt, és egy kis tanácskozás-ápolás kombó után Valenciának felmutatta a játékvezető a piros lapot.

47. PERC: Nagy francia helyzet: Sagna adott be a jobb oldalról, Griezmann kibújt a védője mögül, de a pöcit Domingez fogta.

46. PERC: Elkezdődött a második félidő.

A franciák nagyon jól kezdték a meccset, azt hihettük, hogy hengerelnek majd ismét, aztán egy kicsit visszakapcsoltak, és Ecuadornak is voltak ígéretes próbálkozásai. Ami a másik meccset illeti: Svájc 2-0-ra vezet a szünetben, és a különbség tovább nőhet a második félidőben, hiszen Honduras nem tud sokat hozzá tenni a játékhoz.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

44. PERC: Benzema szánta el lövésre magát, Domingez magához ölelte a labdát.

41. PERC: Montero adott be a szélről, Enner Valencia fejjel próbálkozott, alig tévesztett célt, de Lloris a helyén volt.

A Honduras-Svájc mérkőzésről: 39. PERC: Kétgólos előnyben a svájciak pláne hagyják, hogy Honduras támadjon. A fehérmezesek viszont nem tudják feltörni ezt az egyébként nem túl erős védelmet. Lassan csordogál a mérkőzés.

39. PERC: Nagyszerű védés Domingeztől egy francia szabadrúgás után: Pogba fejelte rá a labdát a bal oldali beadás után, de az ecuadori kapus szögletre mentett.

38. PERC: Az első igazán veszélyes ecuadori akció: Arroyo ment el a bal oldalon, külsővel középre adott, de Antonio Valencia elől Lloris felszedte a labdát.

A Honduras-Svájc mérkőzésről: 31. PERC: Mindössze egy villanás kellett az újabb svájci találathoz. Egy eladott labda után kettő az egy ellen vezették kapura a labdát, Drmić pontosan passzolt Shaqirinek, aki a kapus mellett a bal alsóba gurított. 0-2!

29. PERC: Noboa maradt lent a földön, ápolni kellett az ecuadorit. Nagyon vérzett a feje, kötést kapott, mellesleg Matuidi volt a bűnös, vele ütközött.

27. PERC: Kétszer is Sagnától indult az akció a jobb oldalon, előtt Sissoko adott középre, majd a frissen, a vb előtt a Manchester Cityhez igazoló Sagna maga tette meg, de a labdára nem érkezett csapattárs.

22. PERC: Egy előreívelés után Sakho és Enner Valencia ment a labdáért, a francia védő nem bírt vele, de az ecuadori már túlságosan kisodródott, amikor lövőhelyzetbe jutott.

A Honduras-Svájc mérkőzésről: 18. PERC: Svájc lendületben maradt, Hondurasnak pedig momentumai sincsenek. Az európaiak falat húztak a tizenhatosuk elé.

17. PERC: Enner Valencia kapott egy rúgást Sakhótól, ápolni kellett az eset után. Csakúgy, mint a franciát. A francia drukkerek a La Marseillest énekli.

16. PERC: Nagyszerű löket Sissokótól, a labda a jobb oldalra pattant egy beívelés után, a francia kapásból, félmagasan lőtt 14 méterről, Domingez hárította.

15. PERC: Ecuadornak most már nem elég az egy pont, hiszen Svájc vezet, mennie kell előre. Ez tökéletes a francia válogatottnak, amely így kedvére kontrázhat a találkozón.

11. PERC: Griezmann lőtt egy kis kavarodás után a 16-os vonaláról, kicsit erőtlen volt a próba, laposan ment mellé.

8. PERC: Sakho könyökölt, nem vette észre a spori.

A Honduras-Svájc mérkőzésről: 6. PERC: Bombagólt lőtt Shaqiri! A tizenhatos sarkánál gondolt egyet, megindult befelé, majd Garcia mellett, 18 méterről a léc alá durrantott. Nagy góllal vezet Svájc. 0-1.

7. PERC: Az első francia szöglet, Matuidi beadása nyomán. Griezmann végezte el, de hatástalan maradt.

6. PERC: Gyakorlatilag végig a franciáknál a labda.


Sissoko intenzíven kezdett
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Honduras-Svájc mérkőzésről: 3. PERC: Szinte azonnal gólhelyzetbe kerültek a svájciak. Egy veszélyes beadásba középen Shaqiri tette bele a lábát, de a hondurasi kapus bravúrral menteni tudott.

3. PERC: Nagyon pörög a francia Digne. Ő nem görög Digne, hanem gall, eddig háromszor szaladt el a bal oldalon, ígéretesen.

1. PERC: Elkezdődött a mérkőzés. A franciák azonnal belevetik magukat a meccsbe.

A franciáknál a Southampton játékosa, Schneiderlin első alkalommal lép pályára a világbajnokságon. Evra, Valbuena és Girroud is csak a kispadon ül.

Már a himnuszokat hallhatjuk.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés és szöveges tudósításunk!

A mai két korábbi találkozón: Argentína-Nigéria 3-2, Bosznia-Hercegovina – Irán 3-1.

ELŐZMÉNYEK:

Matematikailag még a francia válogatott is kieshet, ugyanis hiába van 6 pontja, Svájc és Ecuador is 3-3 ponttal bír a harmadik kör előtt, s mivel azonos pontszám esetén a gólkülönbség dönt, nagy arányú győzelmek esetén bajba kerülhet Didier Deschamps csapata.

Ehhez ugyebár Ecuadornak le kell győznie a gallokat, mint ahogyan Svájcnak Hondurast, lehetőleg nagyon. Ugyanis a franciák Karim Benzema vezérletével előbb 3-0-ra verték Hondurast, majd 5-2-re Svájcot.

Ecuador két 2-1-es mérkőzésen van túl. Svájctól az utolsó pillanatban kapott ki, ellenben Honduras ellen fordítani tudott, annak köszönhetően (is), hogy Palaciót kiállította a játékvezető – így ő nem is lesz ott a Svájc elleni mai meccsen.

A kvartett csapatai az E csoportból kapnak ellenfelet a nyolc közé jutásért: aki itt megnyeri a négyest, Nigériával meccsel, míg a második helyezettre Argentína vár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik