Foci

Vidám hattyúdal az olaszoktól

Kedden újabb két európai csapat intett búcsút a brazíliai vb-nek. A D csoport napos oldaláról a versenyben maradó Uruguaytól, illetve a nagy vesztes olaszoktól kerestünk közmondást és zenét.

Újabb csoport feleződött meg a vébén, az angolok felé már leróttuk kulturális tiszteletünket a Costa Rica-iakkal együtt. Hátra van még a D csoportból másodikként továbbjutó Uruguay válogatottja, mely régóta a szívünk csücske, kezdve azzal, hogy egy másik szeretett csapathoz hasonlóan nekik is van egy nap a zászlójukban. Optimizmust sugárzó közmondást kerestünk tőlük éppen ezért, és egy nagyon jó tippet találtunk. Quien canta sus males espanta – azaz az énekléssel elűzhetjük a gondokat.

Annyit finomítanánk rajta, hogy nem feltétlenül nekünk kell énekelni, mert azzal csak további galibákat okozhatunk.
Most is inkább másra bíznánk a dalolást, jelen esetben a Cuarteto de Nos nevű zenekarra (akiknek alábbi videóját csaknem Magyarországnyian látták már).

Gyanítjuk, hogy az olaszok nem lehetnek most túlságosan dalos kedvükben. A kiesést jelentő vereség, a dicstelenül korai búcsú ráadásul biztos sok gúnyolódónak ad ihletet (ahogy a spanyolokat és az angolokat sem kímélték a mémgyárosok). És ahogy egy olasz mondás is tartja Non v’è peggior burla della vera. Magyarul, az a csúfolódás, viccelődés a legfájóbb, aminek igaz az alapja.

Hattyúdalként a nálunk sem teljesen ismeretlen Jovanotti száma szóljon az azúrkékeknek. A zenész egyébként több klipet is forgatott már nálunk, a Szigeten is többször megfordult már, bár talán annyi koncertet még nem adott, mint a Prodigy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik