Foci

Robben nagyon érzi a ritmust

Hollandia unalmas meccsen lett csoportelső, Arjen Robben egyre jobb.

A továbbjutás már korábban megvolt a két csapatnak, emiatt sem lett igazán ki-ki meccs a holland-chilei, nem volt szükség az öldöklő iramra, a másik fél elpusztítására. Így láthattunk egy dögunalmas meccset, taktikus hollandokat, és heves chileieket.

Az elején furcsálltam van Gaalt, mert megint az 5-3-2-vel állt fel, amivel kétszer szenvedett a spanyolok és az ausztrálok ellen, Huntelaart be sem állítja a kezdőbe, ellenben Kuytöt igen, és rögtön balbunkónak. Jó, láttam már ott játszani, a Poolban még védekező középpályás is volt, de azért na, ő elsősorban csatár, vagy szélső.

Viszont bevált: Chile támadt, nyomott, de nem tudtak gólt szerezni, Hollandia kontrázgatott. Gyakorlatilag a 2 gólon kívül említésre méltó dolog nem történt, azért egy-két eseményt kiemelnék.

1: Sneijder. Szerencsétlennek az első 45 percben volt kemény 2 sikeres passza a 6-ból, egy gyenge lövése, és egy szerelése. Akárhogy nézem, ez egy nem zidane-i teljesítmény, ami előtt leborul a világ. Rettenetesen gyenge napot fogott ki megint, rajta lehet nagyon érezni, hogy nem kapta el a ritmust, ezért nem jön át a holland szamba.

2: Robben. Férfivá érett a spanyolok ellen, most pedig vezére volt a csapatnak, Gary Lineker a Twitteren borult a lába elé. Fontos gólokat, és gólpasszokat jegyez, a kommentátor szerint is ha kiszabadul, többé el nem kapják, ő nagyon érzi ezen a vébén a ritmust, az egyik legjobb játékos idáig, most már tényleg esélyes lehet az Aranylabdára.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A gólokat a Sneijder helyére beállt Leroy Fer, és a megint jól játszó Memphis Depay szerezte, utóbbinak egyre inkább érik egy európai topcsapat, ha tartja a formáját, jó fogás lehet bárkinek.

A cél, Brazília elkerülése megtörtént – persze később össze lehet velük futni, de hátha addig kiesnek mondjuk Chile ellen. Reálisan Mexikó, vagy Horvátország jöhet a következő körben ellenfélnek, egyik sem verhetetlen (na jó, az óvszerreklám gyanús Ochoa talán), egy jó sorozattal megint összejöhet egy döntő. Úgy legyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik