Foci

Neymar: “Erről álmodtam kisgyerekkorom óta”

Nem érezte magán a nyomást, és többek között ennek köszönhetően játszott kiválóan Neymar, a házigazda brazil labdarúgó-válogatott kulcsembere a Kamerun elleni utolsó világbajnoki csoportmérkőzésen hétfőn.

A csapat a 22 esztendős csatár duplájának is köszönhetően nyert 4-1-re, és csoportelsőként ment tovább a nyolcaddöntőbe és találkozik majd egy másik dél-amerikai együttessel, a chileivel.

“Mindig is mondtam, hogy nincs teher, ha egy teljes csapat áll mögötted. Ez, amiről álmodtam kisgyerekkorom óta, és mindig is ilyen meccseket szerettem volna játszani” – fogalmazott Neymar.

Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány kiemelte, hogy csatára igazi versenyzőtípus, és ezt mindig is hangoztatta:
“Nem csak a mi csapatunkban vannak sztárok. Például az argentinok játéka Messire épül.”

Fotó: Europress fotóügynökség

A brazilok mögött a mexikóiak jutottak tovább az A jelű kvartettből, miután 3-1-re verték a horvátokat. A közép-amerikai gárda a 72. és 82. perc között háromszor is eredményes volt, a végén Ivan Perisic csak szépíteni tudott.

Miguel Herrera szövetségi kapitány – aki a gólok láttán majd kiugrott bőréből örömében – a 35 éves Rafael Marquez teljesítményét emelte ki.

“Egy pillanatig sem hezitáltam, hogy a vb előtt őt nevezzem ki csapatkapitánynak. Igazi vezér!” – mondta Herrera. “Az első akadályt átugrottuk. Most egy napig ünneplünk, aztán már a hollandok elleni vasárnapi nyolcaddöntőre összpontosítunk.”

A második találat szerzője, Andrea Guardado osztotta a szövetségi kapitány véleményét:

“Marquezt már többen visszavonultatták volna. Rá kell nézni, úgy játszik, mint egy 23 éves.”

A horvátok szövetségi kapitánya, Niko Kovac csapata búcsúja után jelezte, hogy nem lát okot, amiért ne maradhatna posztján. Hangsúlyozta, az is nagy siker volt, hogy kijutottak a világbajnokságra, és a csoportban Brazília és Mexikó számított favoritnak.

“Az elmúlt fél évben olyan jeleket mutatott a csapatom, amely alapján szeretném, ha folytatnánk a közös munkát” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik