Foci

Ne igyál előre a csirke bőrére!

A nevető negyedik Costa Rica-i és a biztos szomorkodó angol csapat hazájába látogatunk el utolsó csoportkör meccsük alkalmából. Ezúttal is zenével és közmondásokkal utazunk.

Betűjéhez méltóan a legtréfásabb négyes lett a D-csoport a brazíliai vb-n. Mert ugye azt még a legelvetemültebb focirajongók közül se sokan fogadtak volna arra, hogy a Costa Rica-i csapat lesz ebből a csoportból az utolsó kör előtt az egyetlen biztos továbbjutó. A bombameglepetésen túl szeretni lehet őket ezért a nekik tulajdonított bölcsességért is: A kedd nem a komoly döntések és az otthontól távoli kalandozások napja.

És ha ez sem lenne elég, akkor itt a kedves nagypapa imidzsű Walter Ferguson, akinek angol kiejtésével egyszerűen nem tudunk betelni. A videó alatt menő fotókat pedig csak a lenyűgöző tájképekre nem túl érzékeny olvasóink merjék megnézni.

Valószínűleg a fogadóirodák alkalmazottjai azt is enyhe mosollyal nyugtázták a vb-rajt előtt, mikor valaki Anglia csoportkörök utáni hazarepülésére tippelt. Pedig ez történt. A válogatottat annyira nem sajnáljuk, mióta követjük a világversenyeket, tornáról tornára nem tudták magukat megszerettetni, viszont azt nagyon bánjuk, hogy egyetlen közmondást és zenekart mutathatunk csak be tőlük.

Éppen ezért előbbinél csaltunk, és dupláztunk. Állattartói jó tanács, hogy “Don’t count your chickens before they hatch.” – tehát ne számoljuk a kikelés előtti csirkéinkkel, magyar vadásznyelvre ültetve, ne igyunk előre a medve bőrére. Hasznos tudnivaló az is, hogy ne a borítója alapján ítéljük meg könyvet (don’t judge a book by its cover), magyarul ne ítélj első látásra (vagy ne a külső alapján ítélj).

Ha valamit irigylünk az angoloktól, akkor az a zenei élet náluk, és azon belül is a britpop bandákat a legjobban. Az vigasztal minket, hogy előszeretettel járnak ezek a zenekarok Magyarországra. Köztük például a Blur is végre ellátogatott Budapestre tavaly. Azon túl, hogy a fülünknek az egyik legkedvesebb formációról van szó, nekik focis vonatkozásuk is van, erről a FIFA 98 játék (volt) rajongói tudnának mesélni. Ha valaki nem emlékezne, ide kattintva felfrissítheti memóriáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik