Foci

Del Bosque: “Méltón búcsúztunk”

Vicente Del Bosque szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott a spanyol labdarúgó-válogatott ausztrálok felett aratott győzelme után.

A címvédő csapat két vereséget követően hétfőn 3-0-ra győzött a két forduló alatt szintén kiesett ausztrálok ellen Curitibában.

“Méltó módon fejeztük be szereplésünket, a játékosok mindent beleadtak” – mondta a szakvezető a találkozót követően. “Az első percekben az ausztrálok egy kicsit nekünk estek, de aztán fokozatosan átvettük az irányítást és föléjük kerekedtünk”.

Fotó: Europress fotóügynökség

Del Bosque szerint csapata egy kicsit kívül rekedt a világbajnokságon.

“Első két ellenfelünk, a holland és a chilei együttes határozottan jól játszott, minden dicséretet megérdemel. Nálunk néha kihagyott a gépezet, de az ellenfelek nagyon erősek voltak” – igyekezett magyarázattal szolgálni válogatottja korai búcsújára.

A szövetségi kapitány egyúttal beszélt arról is, hogy nem szabad túlságosan gyorsan temetni a sikergenerációt:
“Vannak közöttük olyanok, akik még sokat tudnak segíteni a válogatottnak. Természetesen figyelni kell azokra, akik felbukkannak, a fiatalokra, de senkit sem zárhatunk ki” – vélekedett a szakember, akinek a szerződése a 2016-os Európa-bajnokság végéig szól. Ezzel kapcsolatban azt mondta, akár már a következő napokban előállhat a jövőjére vonatkozó terveivel.

“Van időnk. Úgy hiszem, a következő napokban, talán a jövő héten erre sor kerül, de nem sürget semmi” – szögezte le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik