Foci

Balotelli, a kiszámíthatatlan bombázó

Az egykori 69-szeres uruguayi válogatott, Alvaro Recoba szerint könnyen lehet, hogy Mario Balotelli lesz hazája veszte a kedden sorra kerülő sorsdöntő Uruguay- Olaszország összecsapáson.

A korábban Olaszországban légióskodó urugauyi a La Gazette dello Sportnak elmondta, hogy caspattársainak tartaniuk kell az AC Milan csatárától, hiszen játékában mindig ott rejlik a lehetőség, hogy végzetes csapást mérjen az ellenfélre, ez esetben hazája nemzeti tizenegyére.

Az uruguayi csapat sokkoló 3-1-es vereséget szenvedett az első fordulóban Costa Rica válogatottjával szemben, ezt követően 2-1-re legyőzte Angliát, amivel újra feltámasztotta a továbbjutás reményét. A nyolcaddöntőhöz azonban Oscar Tabarez fiainak muszáj lesz legyőznie Olaszországot ahhoz, hogy Costa Ricával karöltve tovább menjen a D- csoportból, egy esetleges döntetlen a kiesés és egyben az azúrkékek továbbjutását jelentené.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Recoba, aki közel 10 évet töltött az olasz Internazionale együttesében, felhívja a figyelmet arra, hogy Balotellit nem szabad fél vállról venni, hiszen, bár sokszor tűnik meggondolatlannak és felelőtlennek, ennek ellenére bármikor képes egy meccset eldönteni.

„Azt mondják, hogy nem képes egy egész szezont magas szinten végig játszani, de ez nem számít, hiszen minden 90 perc alatt dől el és ha Balotelli jobbik formáját húzza elő aznap, akkor bárkit képes lehet haza küldeni” – nyilatkozta Recoba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik