Foci

Az Eb-re megújulhat a spanyol válogatott

A brazíliai világbajnokságon leszereplő – csoportjában mindössze a harmadik helyen végző - spanyol válogatott már a két év múlva esedékes Európa-bajnokságra készül.

Az elmúlt években egyeduralkodó együttes korai búcsúja után a nemzeti csapat hivatalos Twitter oldalán kijelölte a célt, amelyhez a szurkolók támogatását reméli.

“Minden támogatásra szükségünk van a ránk váró új kihívásnál: megvédeni az Európa-bajnoki trófeát!”

A világbajnoki csoportjukban harmadik helyen végző spanyoloknál a legnagyobb kérdés, hogy a következő nagy sporteseményre mennyire áll össze a várhatóan megfiatalított, újjászervezett együttes, amelyből Xavi, és Xabi Alonso játékára nem számít már a szövetségi kapitány, és amely együttesben kérdéses a jelenlegi gólrekorder, de addigra már 34 esztendős David Villa illetve, Iker Casillas válogatottbeli játéka is.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A megfiatalított együttesben szerepet kaphat több olyan fiatal, mint például a Real Sociedadot Inigo Martinez a Barcelonát werősítő 23 éves Marc Bartra illetve az áttörésre váró 20 éves támadó, Gerard Deulofeu is. Xavi távozásával átadhatja a stafétabotot a Bayern erősítő Thiago Alcántarának ,aki sérülés miatt maradt csak le a világbajnokságról, illetve a Real Madrid három fiatalja, Daniel Carvajal, Isco illetve Jesé az, akinek jelen állás szerint reális esélye van bekerülni a megfiatalított spanyol csapatba.

Vicente del Bosque szerint ugyanakkor nem szabad leírni a korábbi években sikert sikerre halmozó – két Eb egy vb-cím – de most csalódást keltő aranygenerációt.

“Vannak közöttük olyanok, akik még sokat tudnak segíteni a válogatottnak. Természetesen figyelni kell azokra, akik felbukkannak, a fiatalokra, de senkit sem zárhatunk ki.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik