Foci

Air Sanyi bemutatta a könyvét

Torghelle Sándor A levegő ura címmel adott ki önéletrajzi könyvet.


A főszereplők a könyvbemutatón
Fotó: Sport24

Az Ulpius-ház gyors egymásutánban két sportkönyvvel is jelentkezett, hiszen nemrég dobták piacra Széles Sándor úszóedző önéletrajzi kötetét is.

Most itt egy újabb, a magyar labdarúgás emblematikus alakjának, Torghelle Sándornak a könyve. Sanyi nem akart könyvet írni, hiszen 32 évesen nem szokás, de már tavaly is megkeresték az ötlettel, s aztán végül áldását adta a dologra. Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport munkatársa foglalta írásba a gondolatait.

A keddi bemutatón Szabics Imre, Juhász Roland, Hrutka János, Torghelle jóbarátai meséltek a főszereplőről. Mind ők, mind a könyvben megszólaló Paulo Sousa vagy épp Erwin Koeman dicsérte a csatárt, akinek aranyszíve van (amellett, hogy szívvel-lélekkel küzd a pályán), ellentétben az őt folyamatosan kritizáló Facebook-generáció vélekedésével.


Garami József, Németh Krisztián és Kanta József is ott volt a bemutatón
Fotó: Sport24

Torghelle azt mondja, nem azért írt könyvet, hogy a róla kialakult képet megváltoztassa. Tudja, hogy a neten csak egy troll, mégis büszke a karrierjére. A bemutatón egyébként több más csapattársa mellett ott volt Garami József is, a friss “szerző” jelenlegi edzője.

“Jól élek a futballból, de tudom, hol a helyem, sosem felejtem el, hogy egy hétköznapi lőrinci fiú voltam. Vagyok. Szerinted nem így van? Hát, azt is leszarom!‘ – írja a könyv hátsó borítóján Sanyi.

A könyv már megvásárolható a könyvesboltokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik