Foci

Máris támadják az angol kapitányt

Az angol labdarúgó-válogatott korábbi svéd szövetségi kapitánya bírálta Roy Hodgsont és az angol szövetséget.

Miután a szigetországiak két mérkőzést követően már biztos kiesők a világbajnoki csoportjukból, a szövetség úgy döntött, mégsem menesztik a 66 éves szakembert, Roy Hodgsont posztjáról.

Ennek kapcsán szólalt fel Sven-Goran Eriksson, aki úgy véli, ha Anglia egy külföldi edzővel vallott volna ilyen kudarcot, akkor azonnal elküldték volna a szövetségi kapitányt.

Biztos vagyok benne, hogy hasonló helyzetben engem, illetve bármely külföldi edzőt már elküldtek volna.”- nyilatkozta a svéd szakember a Telegraphnak.

Mint ismeretes, Sven-Goran Eriksson volt az első tréner, aki nem angol edzőként vezette a háromoroszlánosokat, ám 2006-ban távoznia kellett. Most azt nyilatkozta, szívesen visszatérne a kapitányi posztra, ha mégis megválnának Hodgsontól.

Én ennél korábban sokkal jobb eredményeket is elértem a válogatottal, ám akkoriban ezt mégis kevesellték, most pedig valahogy még kevesebb lett az elvárás Angliával szemben, pedig a futball nincs elmaradva a nemzetközi élmezőnytől.”

Eriksson jelenleg Kínában edzősködik, de korábban megfordult többek között a Benficánál, a Manchester City és a mexikói válogatottnál is. Angliát 2001 és 2006 között menedzselte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik