Foci

Győzelemmel búcsúzott Spanyolország

A spanyol együttes hármat rúgott Ausztráliának a B csoport záró fordulójában.

Spanyolország labdarúgó-válogatottja címvédőként érkezett a brazíliai világbajnokságra, azonban előbb Hollandia, majd Chile ellen is vereséget szenvedett, így már két forduló után eldőlt, hogy a csoportkört követően utazik haza a hispán együttes. Hétfőn Ausztrália ellen a szép búcsú reményében léptek pályára Vicente del Bosque fiai, a rutinos szakember pedig több helyen is változtatott a kezdőcsapaton: bekerült a többi közt Fernando Torres, David Villa, Juanfran és Koke is, illetve a kapuban ezúttal nem Iker Casillas állt, hanem Pepe Reina.

A hétfői mérkőzés első félideje nem volt túl izgalmas, helyzetek csak elvétve akadtak. A spanyolok azért így is gólt tudtak szerezni, Juanfran tört be a tizenhatoson belülre, az alapvonalig vitte a labdát majd középre passzolt, Villa elegáns mozdulattal, sarokkal juttatta a hálóba a labdát.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második félidő elején Ausztrália próbálta meglepni ellenfelét, azonban nagyon sokat hibázott a csapat a spanyolok térfelén, így igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítania Postecoglou csapatának. Sőt, a 69. percben Iniesta villant, a passzából Torres volt eredményes, a címvédő ezzel pedig el is döntötte a meccset. A hajrában még két cserejátékos, Fabregas és Mata összjátéka eredményezett újabb gólt, a spanyolok 3-0-s győzelemmel búcsúztak a világbajnokságtól.

A válogatottságot a vb után lemondó Xabi Alonso kezdőként 83 percet töltött a pályán. David Villának is ez volt az utolsó mérkőzése címeres mezben, a spanyol válogatott gólrekordere azonban kevesebb, mint egy órát kapott del Bosque-tól. Villa a lecserélése után sírva fakadt a kispadon.

A csoport másik mérkőzésén eldőlt az első hely sorsa is: a hajrában két gólt hintő Hollandia együttes végzett a kvartett élén, Chilének be kellett érnie a második hellyel.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, 3. forduló, B csoport

Ausztrália – Spanyolország 0-3 (0-1)

Ausztrália: Ryan – McGowan, Spiranovic, Wilkinson, Davidson – McKay, Jedinak, Bozanic (Bresciano, 72.) – Leckie, Taggart (Halloran, a szünetben), Oar (Troisi, 61.) Szövetségi kapitány: Ange Postecoglou

Spanyolország: Reina: Juanfran, Albiol, Ramos, Alba – Alonso (Silva, 83.), Koke – Cazorla (Fabregas, 68.), Iniesta, Villa (Mata, 56.) – Torres Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

Gólszerző: Villa (36.), Torres (69.), Mata (82.)

Sárga lap: Spiranovic (89.), Jedinak (90+2.) illetve Ramos (62.)

Piros lap:

Videó – David Villa gólja:

Videó – David Villa könnyei:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik