Foci

Hazard: „Nem játszottunk jól”

Belgium vasárnap elkönyvelhette második nyögvenyelős, színtelen győzelmét is, ezzel csoportelsőként már be is jutott a legjobb 16 közé. A meccs emberének választott Eden Hazard azonban nem szépít: tudja, hogy nem teljesítettek jól.

A színtelen mérkőzésen először az oroszok hagytak ki egy helyzetet Kokorin révén az első félidőben, ettől függetlenül a mérkőzés első 45 perce eseménytelen volt. A második játékrészre sem élénkült sokat a játék, a kelet-európaiak már a zsebükben érezhették az egy pontot, amikor a hajrában a belgák rákapcsoltak, és a 88. percben a 19 éves Origi végül megtalálta a rést Igor Akinfejev kapuján, aki ezúttal legalább potyát nem engedett be.

 

„Az utolsó tíz percet leszámítva nem játszottunk jól. A cserék felpörgették a játékot, de az is lehet, hogy csak az orosz védelem fáradt ki addigra. Én jól érzem magam, a végén mindig nagyon hajtok, ebből látszik az is, hogy még friss vagyok.” – nyilatkozta a fifa.com-nak a Chelsea támadója, Eden Hazard a találkozó után.

Marc Wilmots, a pirosmezesek edzője inkább a cseréket méltatta, és arról beszélt, hogy mennyire fontos a csapat egésze a folytatásra nézve.

„Nehéz mérkőzés volt egy jól felkészült orosz csapat ellen. A cseréim szerencsére beváltak, megérte kockáztatni a győzelemért. Két győzelemmel hat pontunk van, a kezdeti célt elértük, arról, hogy hogyan tovább, az egész csapattal beszélgetni fogok. Nem csak a kezdőcsapatra, mindenkire szükségünk lesz a folytatásban.” – mondta a belga mester.

Hogy ezzel egy olyan taktikai húzásra célzott-e, miszerint a tét nélküli, utolsó csoportmérkőzésre egy tartalékos gárdát készül a pályára küldeni, hamarosan kiderül. A sérült Thomas Vermaelenre biztosan nem számíthat a csütörtöki, Dél-Korea elleni összecsapáson.

„Origi jó helyzetben van most. Még csak 19 éves, és némiképp meglepetés, senki nem ismerte őt, mielőtt behívtam a válogatottba. Hát mostmár mindenki tudja, ki ő!” – tért ki csapata meglepetésemberére, a Lille OSC csatárára.

Az oroszok, úgy tűnik, a vereség ellenére nincsenek elkeseredve, bár csütörtökön ki-ki meccset játszanak Algériával. Fabio Capello úgy véli, alakulata fiatal játékosokból áll, így ennek a tornának a legfőbb célja a tapasztalatszerzés.

„Még mindig azt gondolom, hogy van esélyünk, de már nincs más választásunkl, meg kell verni Algériát. Ma is úgy léptünk a páylára, hogy győzni akarunk, de az ellentámadásainkat megállították – ilyen egyszerű. Azt gondoltam, Dzsagojev beállításával nyerhetünk, mert sikerült néhány veszélyes helyzetet összehoznunk. De ez 12 év után az első világbajnokásgunk, így az elsődleges cél, hogy megértsük, milyen szintet kell elérnünk a jó szerepléshez.” – mondta a korábban az angol válogatott kispadján ülő olasz szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik