Foci

EL: máltai csapattal kezd a Fradi és a DVTK is

A Ferencváros a Sliema Wanderers, a Diósgyőr a Birkirkara ellen játszik a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első körében. A Győri ETO svéd, vagy luxemburgi ellenfelet kap.

Mindkét magyar csapat, a Diósgyőr és a Ferencváros is máltai ellenféllel találkozik a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének első fordulójában. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában megtartott sorsolás eredményeképpen előbbi a Birkirkara, utóbbi pedig a Sliema Wanderers együttesével csap majd össze.

A kupagyőztes jogán – az Újpest kizárása miatt – induló Diósgyőr otthon, míg a OTP Bank Ligában bronzérmes Ferencváros idegenben kezdi a párharcot, amelyek első felvonását július 3-án, visszavágót pedig egy héttel később rendezik meg.

Érdekesség, hogy a zöld-fehérek 2003-ban már találkoztak a Diósgyőr mostani ellenfelével, akkor az első találkozón idegenben Rósa Dénes és Aleksandar Jovic duplájával, valamint Gera Zoltán góljával 5-0-ra nyert a budapesti együttes, majd a visszavágón zárt kapuk mögött Dragóner Attila döntött a 91. perben.


Sivic örül az ellenfélnek
Fotó: MTI

A Diósgyőr legutóbb 1998-ban szerepelt a nemzetközi kupaporondon, az Intertotó Kupa első fordulójában pedig éppen a Ferencváros mostani riválisával, a Sliema Wanderersszel került össze: a borsodi csapat kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel lépett túl a máltai csapaton.

“Örülök, a máltai csapatnak, mert sokkal nehezebb ellenfelet is kaphattunk volna. Ez azonban nem jelenti azt, hogy könnyű mérkőzésre számítok, mert ilyen manapság már nincs. A Birkirkarát nem ismerem nagyon, de azt tudom, hogy egy ponttal maradtak le az aranyéremről, a keretükben van egy brazil és egy nigériai csatár – előbbi 21 utóbbi 14 gólt szerzett a bajnokságban – és egy szerb védő. Személyesen nem ismerem őt sem, de ez is mutatja, egy ambiciózus klubbal kerültünk szembe. Azt gondolom, mi vagyunk az esélyesebbek, mindenképpen diósgyőri továbbjutást várok” – nyilatkozta Sivic Tomislav a dvtk.eu-nak.

A Diósgyőr otthon, a Ferencváros idegenben kezd július 3-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik meg.

A piros-fehérek ha sikerrel veszik az első akadályt, a Veris Chisinau (moldovai)–Liteksz (bolgár) párharc győztesével meccselnek, míg az FTC-re majd a horvát HNK Rijeka várhat.


Fotó: MTI

A második selejtezős körben kapcsolódik be a küzdelmekbe a Győri ETO is: a bajnoki ezüstérmes alakulat nem néz túl könnyű akadály elé.

Az ETO ugyanis a IFK Göteborg (svéd)–Fola Esch (luxemburgi) párharc győztesével kerül össze, és azért meglepetés lenne, ha ebből a párosból nem a svédek lépnének tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik