Foci

Sabella: „A Messi nevű zseni szerencsére argentin!”

Hiába volt a dél-amerikai csapat a szombati Argentína-Irán találkozó egyértelmű esélyese, Carlos Queiroz alakulata rendesen megnehezítette Messiék dolgát.

Az Iráni válogatott védekezésén lehetetlen volt átjutni a szombat esti mérkőzésen – legalábbis majdnem. Egyedül Lionel Messinek sikerült: a fiatal és lelkes iráni válogatott büszke lehet magára, hogy csak a négyszeres aranylabdás zseni járt sikerrel velük szemben. Ráadásul ha nincs az elcsalt büntető, ki tudja, mi lett volna a mérkőzés végeredménye.

A tegnapi nap két meccsen is a bírókról szólt: elsőként a szerb játékvezető szúrt ki az egyébként remekül, erőn felül teljesítő Iránnal, amikor nem adta meg a büntetőt Zabaleta szabálytalansága után, aki a 16-oson belül rúgta fel Dejegah-t.

Carlos Queiroz, az irániak portugál szövetségi kapitánya stílusosan, nem vagdalkozva, de nyíltan és őszintén megmondta a véleményét az ítéletről.

„Két személy jelentette a különbséget: az egyik a bíró, másik Lionel Messi. Nincs kifogás, ez büntető és kiállítás lett volna. Nincs rá magyarázat, hogy a szerb játékvezető miért nem adta meg. Nem tudom, hogyan tud nyugodtan lefeküdni majd ma este és ezután minden nap ezután. Minden tisztelettel, de szeretnék vele szemtől-szembe beszélgetni. Miért tette ezt velünk?”

Fotó: Europress fotóügynökség

Játékosai stílusának még van hova fejlődnie: Dejegah az eset után ugyanis belefejelt a bíró hasába. Csoda, hogy ezért nem kapott sárgalapot.

Az argentin válogatott nem nagyon emlegette az esetet nyilatkozataiban, Sabella inkább arról beszélt, mekkora szerencse, hogy Lionel Messi Argentínában látta meg a napvilágot.

„Nagyon nehéz dolgunk volt, de az első félidőben mi birtokoltuk a labdát, és sikerült három tiszta helyzetet is létrehoznunk. Irán nagyon jól játszott, hátul, jól zárva védekeztek és kontrákkal veszélyt jelentettek ránk. Olyan cserékkel próbálkoztam, hogy legyen lehetőségünk kinyitni a pályát, és helyzeteket kialakítani.” – értékelt a mester.

„Van egy zsenink, akit Lionel Messinek hívnak, és szerencsére argentin. Sok dolgon el kell gondolkoznunk, van min javítani. Irán megnehezítette az életünket, de Messivel minden lehetséges.” – hajtott fejet a Barcelona játékosa előtt az edző.

Fotó: Europress fotóügynökség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik