Foci

Ronaldo: Üdv a klubban!

A ghánai kapitány elégedetten értékelt a Németország elleni mérkőzés után. Ronaldo gratulált Klosénak.

Elégedetten értékelte csapata Németország ellen nyújtott teljesítményét Akwasi Appiah, a brazíliai világbajnokságon szereplő ghánai válogatott szövetségi kapitánya. Appiah csapata küzdőszellemét és koncentrációját emelte ki a 2-2-es döntetlennel zárult szombati találkozó után:

“Németország ellen nehéz játszani, különösen, ha hátrányban vagy. Mi azonban végig küzdöttünk, a legjobb teljesítményünket nyújtottuk” – dicsérte játékosait az 54 esztendős szakember. Appiah fontosnak nevezte, hogy a jó képességekkel rendelkező játékosai mentálisan is kiválóan teljesítettek, s több nagy lehetőségük volt a góljaik mellett.

A német válogatottat irányító Joachim Löw is a találkozó ritmusát dicsérte:

“Nagyon élénk mérkőzés volt, mindkét csapat előtt több nagy helyzet adódott” – mondta a szövetségi kapitány, aki az ellenfél jó játéka mellett arra is kitért: nem ilyen végeredményre számítottak.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Löw gratulált Miroslav Klosénak az egyenlítő góljához, és döntő fontosságúnak nevezte a csatár pályára küldését. A 36 esztendős támadó csereként beállva első labdaérintéséből kialakította a végeredményt, majd a védjegyévé vált szaltóval ünnepelte gólját:

“Nem volt tökéletes, de már nem is emlékszem, hogy mikor csináltam utoljára” – utalt a találatát követő mozdulatra Klose, aki pályafutása 15. világbajnoki – válogatottbeli 70. – gólját szerezte 20. vb-mérkőzésén, amivel beérte az örökrangsor élén álló Ronaldót.

A brazil sztár Twitteren gratulált: “Üdv a klubban! Tökéletesen megértem az örömödet” – írta a 37 éves Ronaldo, aki 15. vb-gólját szintén Ghána ellen szerezte még 2006-ban.

A G csoport másik második fordulós mérkőzésén Portugália az Egyesült Államokkal játszik vasárnap éjfélkor Manausban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik