Foci

Miroslav Klose egy fantasztikus ember

Hajtós, jó meccsen lett 2-2, Klose beérte Ronaldót.

A németekkel van egy problémám, mióta Löw a szövkap: néha a legelképesztőbb meccseken, pillanatokban képesek leereszteni, és várni, hogy az ellenfél kapituláljon, aztán a bekapott gombócok után nem tudnak mit csinálni. 2012-ben az olaszok ellen volt így, 2010-ben és 2008-ban a spanyolok ellen. Egyszerűen leállt a hadigépezet, most nem sikerült Asamoah Gyan haját bedarálni mint CR7-ét. Szerencsére a második csoportmeccsen, és nem a kieséses szakaszban jött a mentális blokk.

Csak a második félidőben történt valami: először Götze volt jobb egy orrhosszal a ghánai védőknél, de aztán rögtön André Ayew válaszolt. Ekkor valamiért megzavarodott a német csapat, és simán bekapott még egy gólt, méghozzá az elmúlt 4 évben magáról sokat nem hallató, újabban bizarr frizurájával büntető Asamoah Gyan talált be.

Jogi Löwnek támadt egy ötlete: be kell hozni a tankot. Vagyis A Tankot. Miroslav Klose levette a megkülönböztető trikót, lepacsizott a lejövő Götzével, majd bekocogott a helyére. Ez az ember akármelyik csapatban fordul meg, imádják a szurkolók, igazi példakép (az megvan, hogy kézzel szerzett gólt, amit jelzett a bírónak, hogy ne adja meg?), igazi center, igazi klasszikus gólvágó.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Még a 2002-es világbajnokságon láttam játszani, és azt hallottam sokaktól, hogy nem tud fejelni – ehhez képest az összes gólját fejjel szerezte. Később is megmaradt annak a remek, hajtós, fair play-t betartó játékosnak, akit akkor megismerhettünk, és mindvégig hű maradt magához. Miroslav Klose egy fantasztikus ember, egy fantasztikus játékos, imádom.

Szögletnél Hummels csúsztat, Tank már szinte mosolyog magában, ahogy beleteszi a lábát, és a labda a kapuba vágódik – ez neki annyira természetes, mint másnak a levegővétel. Ezzel megszerezte a 15. világbajnoki gólját, amivel beérte Ronaldót. Zseniális játékos, lehet nem szeretni, nem elismerni?

A maradék 20 percben versenyfutás zajlott a győztes találatért: hol Ghána, hol Németország robogott, egy igazán faszipántos küzdelem zajlott. Az egyedüli pici negatívumok, hogy Svájni nem igazán játszott jól, hiába állt be Khedira helyére, és hogy Özil a második félidőben túl sokszor tekeredett rá a labdára, amit simán elvett tőle a remekül játszó Mensah, vagy Asamoah.

Mondhatnánk, hogy egy enervált német csapat döntetlenezett egy gyenge Ghánával, de nem igaz. Egy pörgős német csapat, és egyenrangú ellenfele, egy erős Ghána játszott igazságos döntetlent.

Klose nagyon fog hiányozni, hajj, de nagyon fog.


Germany vs Ghana 2-2 ~ All Goals & Highlights… by livesport

Ajánlott videó

Olvasói sztorik