Foci

Minden, amit tudni akartál az olasz válogatottról

Csak nem volt kitől megkérdezni...

CESARE PRANDELLI

Született: 1957. augusztus 19.

Felesége, Manuela hosszas betegség után 2007-ben halt meg, szíve most Novella Beniniért dobog, akivel ha tehetik, kerülik a nyilvánosságot. Házasságából két gyermeke született, a most 30 éves és az asszisztenseként dolgozó Nicoló, illetve a 27 éves Carolina. Első ránézésre igen visszafogottnak tűnik, ám az Atalanta játékosaként furcsa tréfát eszelt ki az edzőjüknek: egy kalapáccsal és csavarhúzóval darabjaira szedte hotelszobájának bútorait.

Forrás: Europres Fotóügynökség

KAPUSOK:

GIANLUIGI BUFFON

Született: 1978. január 28.

Épp most van folyamatban a válása, ex-felesége, Alena Seredova két fiúval ajándékozta meg: Louis Thomas 6 éves, Davide Lee pedig 4. A Juve kapusa – aki nagy Genoa-drukker – a Carrarese focicsapatának tulajdonosa. A közelmúltban melegedett össze Ilaria D’Amico sportújságírónővel, aki miatt a házasságának is véget vetett, feleségével tetemes vagyonon kell most osztoznia.  2009-ben derült fény arra, hogy az érettségijét pénzért vette, amiért a nyilvánosság előtt kért bocsánatot a szüleitől. Nem volt katona, polgári szolgálatosként azonban egy olyan közösségben segédkezett, ahol drogproblémákkal küzdő pácienseket gondoznak.

Forrás: Europres Fotóügynökség

MATTIA PERIN

Született: 1992. november 10.

Azért növesztett szakállat és hosszabb hajat, hogy eltakarja az arcán látható bőrhibákat. Utál főzni és takarítani, a ruhavásárlás azonban kedvére való. Csapata (a Genoa) történelmében ő az első kapus, aki világbajnokságon képviselheti Olaszországot.  Viszonylag alulfizetett játékos, ugyanis “csak” 500 ezer eurót keres évente.

Forrás: Europres Fotóügynökség

SALVATORE SIRIGU

Született: 1987. január 12.

A Paris Saint-Germainben Ibrahimovic csapattársa, a többiek csak Walterinonak becézik, mert többek szerint hasonlít Walter Zengára, az Inter legendás kapusára. Kisfiúként csatár szeretett volna lenni, de mivel asztma gyötörte, a kapuba állították. Szabadidejében szívesen levágja csapattársai haját, kedvenc írója Albert Camus. Szardínián van egy saját lova, akit Géniusznak nevezett el. Évente 3 millió eurót zsebel be.

Forrás: Europres Fotóügynökség

VÉDŐK:

IGNAZIO ABATE

Született: 1986. november 12.

Édesapja, Beniamino az Inter kapusa volt, Ignazio manapság különösen csengő nevét a nagypapája emlékére kapta. Pályafutását 2003-ban kezdte az AC Milan csapatát erősítve, majd Nápolyban és Torinóban játszott, azután ismét visszatért a Milánba.  Lelkesen követi a közösségi oldalak eseményeit, Facebook-oldaláról a negatív kommenteket sem törli. Minden pályáralépés előtt keresztet vet.

Forrás: Europress Fotóügynökség

ANDREA BARZAGLI

Született: 1981. május 8.

Enrico Catellacci, az olasz válogatott vezető orvosának is feltűnt, hogy mániákusan törekszik a tökéletességre, csak akkor érzi jól magát, ha minden maximálisan rendben van. Szép eredményeket érte l a Juvével és a Wolfsburg csapatával. Amikor teheti, a családjával van, az esküvőjére több kamionnyi tulipánt rendelt Hollandiából. Otthonosan mozog a konyhában, egyik specialitása a tiramisu.

Forrás: Europress Fotóügynökség

LEONARDO BONUCCI

Született: 1987. május 1.

A Juve játékosaként 1.8 millió eurót visz haza évente. Második gyermeke alig múlt 1 hónapos, Leonardo pedig örömmel kiveszi a részét az apai teendőkből: ha kell, profin cserél pelenkát és altatásban is elsőosztályú. Hamarosan éttermet nyit szülővárosában, Viterbóban.

Forrás: Europress Fotóügynökség

GABRIEL ALEJANDRO PALETTA

Született: 1986. február 15.

2005-ben már nyert világbajnoki címet, igaz, akkor Argentína színeiben indult, a 20 év alattiak világversenyén. Ő a huszadik argentín származású játékos, aki bekerült az olasz válogatottba. Hallani sem akar a tetoválásokról és a piercingekről, a rajzolás azonban közel áll a szívéhez. 2010-ben például a csapattársairól készített karikatúráival töltötték meg egy naptár lapjait, az eladásból befolyt összeget jótékony célokra használták fel.

Forrás: Europress Fotóügynökség

GIORGIO CHIELLINI

Született: 1984. augusztus 14.

Gyerekként arról álmodott, hogy kosarlabdázzon, még ma is lelkes rajongója a Los Angeles Lakersnek. Ikertestvére, Claudio a menedzsere. A Torinoi Egyetemen szerzett közgazdász tiplomát kiváló eredménnyel, most pedig a specializáción töri a fejét.  Mielőtt pályára lép, különleges diétát tart: csak linzeren, joghurton, teán és aszalt gyümölcsön él.  Szívesen pókerezik, olykor online kaszinókban is megfordul.

Forrás: Europress Fotóügynökség

MATTIA DE SCIGLIO

Született: 1992. október 20.

A Milán védője a Real Madridot is elbűvölte játékával, sokak szerint hasonlít példaképére, Paolo Maldinire. Meglehetősen visszahúzódó, igen szűkszavú és a bulvárlapok számára sem szolgáltat írnivalót. Turizmus szakon szerzett diplomát, az első fizetéséből lakást vett Milánóban.

Forrás: Europress Fotóügynökség

MATTEO DARMIAN

Született: 1989. december 2.

Tehetségét Beniamino Abate, Ignazio Abate édesapja fedezte fel, ő hívta fel rá az AC Milan utánpótlás-csapatának figyelmét. Barátnője, Francesca azt mesélte, hogy az első randevújuk alkalmával ő ment érte kocsival, mert Matteonak még nem volt jogosítványa – viszont egy nagy csokor vörös rózsával várta a lányt, aki elolvadt a kedvességétől.

Forrás: Europress Fotóügynökség

KÖZÉPPÁLYÁSOK:

ALBERTO AQUILANI

Született: 1984. július 7.

Másodszor lép pályára világbajnokságon. Két tetoválása van: jobb karján egy kereszt, a bal karján pedig az Ad maiora felirat látható. Felesége kezét egy gyertyafényes vacsora záróakkordjaként térden állva kérte meg, a friss menyasszony pedig fél órán keresztül sírt örömében. Hamarosan megszületik második gyermekük.

Forrás: Europress Fotóügynökség

ANTONIO CANDREVA

Született: 1987. február 28.

A legutóbbi szezonban 12 gólt rúgott, ezzel megelőzte Nedvedet és Hernanest: ő a Lazio történelmének legtöbb gólt lőtt csatárja. Hiába játszik a Lazioban, AS Roma drukker, emiatt a Lazio-szurkolók gyakran kifütyülték. Egy interjúban azt mondta, hogy ha nem lett volna belőle focista, akkor villanyszerelőként keresné a kenyerét.

Forrás: Europress Fotóügynökség

DANIELE DE ROSSI

Született: 1983. július 24.

Kezdettől fogva az AS Roma játékosa, a Seria A legjobban fizetett focistája, évente 6.5 millió euró üti a markát. Minden meccs előtt felhívja telefonon a feleségét Saraht, aki színésznőként dolgozik.

CLAUDIO MARCHISIO

Született: 1986. január 19.

Az apukája tanította focizni, neki köszönhető az is, hogy ilyen remekül használja a bal lábát. Órákon át képes a Playstation előtt ülni. Csapattársai Kishercegnek becézik, mert büszkén vállalja, hogy rendszeresen használ szemránckrémet. Ő büszkélkedhet a válogatott legtöbb tetoválásával, egyik karjára az “Impossible is nothing” feliratot varratta, ami azt jelenti: Semmi sem lehetetlen

Forrás: Europress Fotóügynökség

THIAGO MOTTA

Született: 1982. augusztus 28.

Brazil származású, ám mivel az ükapja olasz volt, kérelmezte – és meg is kapta – az olasz állampolgárságot. Érdekes rekordot tart: 2012-ben az EB döntőjében, amikor az olaszok 4:0-ra kikaptak a spanyoloktól, nem sokkal a harmadik perc után megsérült és el kellett hagynia a pályát. Ezzel az EB döntőn legrövidebb ideig pályán lévő játékosként írta be magát a világtörténelembe.

Forrás: Europress Fotóügynökség

MARCO PAROLO

Született: 1985. január 25.

Sokak szerint látnoki képességekkel rendelkezik, korábban ugyanis megjósolta, hogy ott lesz a 2014-es foci vébén, ahogy azt is, hogy Caterina lesz a felesége – és tényleg. Igaz, ők egy “legénykérés” során döntötték el, hogy összekötik az életüket, egy külföldi út előtt ugyanis a lány egy Rolex órát adott át neki, és feltette a nagy kérdést, hogy feleségül venné-e, amire Marco igennel válaszolt. Hamarosan megszületik első gyermekük, de addig is nagy szeretettel viselik gondját Chef névre hallgató kutyájuknak.

Fotó: Europress Fotóügynökség

ANDREA PIRLO

Született: 1979. május 19.

A kapusok rémének is becézik, kivédhetetlen büntetői miatt. Ex-nejének, aki két gyermeküket neveli, havonta 55 ezer eurót utal át. Higgadtnak és visszahúzódónak tűnik, ám a valóság teljesen más: állítólag ő a válogatott egyik legviccesebb tagja. Imádja a borokat, egyelőre csak hobbiként hódol a borkészítés szenvedélyének, de ha véget ér a futballkarrierje, borászattal fog foglalkozni.

Forrás: Europress Fotóügynökség

MARCO VERRATTI

Született: 1992. november 5.

15 évesen és 9 hónaposan lépett először pályára a Pescara színeiben, most a Paris Saint-Germain csapatát erősíti. Amikor Franciaországban a főbérlője lemondta a kábeltévé-előfizetést, aminek köszönhetően figyelemmel kísérhette az olasz bajnokságot, azonnal felbontotta a szerződést és új lakásba költözött. Amikor ideje engedi, lelkesen kártyázik Insignével és Immobilével.

Forrás: Europress Fotóügynökség

TÁMADÓK:

MARIO BALOTELLI

Született: 1990. augusztus 12. (Eredeti neve: Mario Barwuah)

A közelmúltban kérte meg barátnője, Fanny Neguesha kezét, Raffaella Ficoval folytatott románcából azonban már van egy 1 éves kislánya, Pia. Az angolok elleni mérkőzésen lőtt gólját jövendőbelijének ajánlotta, amikor viszont Costa Ricával mérték össze az erejüket két nagy helyzetet is kihagyott. Szenvedélyesen szereti a luxusautókat, garázsában több ilyen is található. A kertjében lévő medence alján az MB45 felirat díszeleg (ez nevének kezdőbetűiből és az AC Milan mezén szereplő számból tevődik össze). Amikor a Manchester Cityben játszott, néhány tüzijátékkal véletlenül felgyújtotta az albérletét…

Forrás: Europress Fotóügynökség

ANTONIO CASSANO

Született: 1982. július 12.

A “Fantantonio” becenévre hallgató játékos igen lobbanékony – ebből ízelítőt kaptunk a Costa Rica elleni mérkőzésen is. Jelenleg a Párma csapatát erősíti, korábban azonban Madridban játszott, ahol sikerült magára haragítania Fabio Capellót, mert kamerák kereszttüzében figurázta ki az edzőt. Mielőtt feleségül vette volna Carolinát, bevallása szerint többszáz nővel bújt ágyba. A mostani brazil kalandra felesége, két fia, az anyósa és a gyermekfelügyelőjük kísérte el.

Forrás: Europres Fotóügynökség

ALESSIO CERCI

Született: 1987. július 23.

Szülővárosában óriás kivetítőn kísérik figyelemmel a válogatott brazíliai szereplését. Évente 800 ezer eurót keres, soha nem fogyaszt alkoholt. Barátnőjét többszáz szál vörös rózsából álló csokrokkal hódította meg.

Forrás: Europress Fotóügynökség

CIRO IMMOBILE

Született: 1990. február 20.

A Torino játékosa 33-szor lépett pályára az olasz bajnokságban és 22-szer talált a kapuba. A közelmúltban szerződött 5 évre a Borussia Dortmnd csapatához. Kiskorában az anyukája “Kórócskának” becézte, mert annyira sovány volt. Nápolyban még pizzát is elneveztek róla.

Forrás: Europress Fotóügynökség

LORENZO INSIGNE

Született: 1991. június 4.

Csapattársai “Csodálatos Lorenzoként” is emlegetik, ám rögös utat kellett végigjárnia ahhoz, hogy ezt kiérdemelje. Az Inter vezetősége elutasította, mert túlzottan alacsonynak tartották a 163 cm-s magasságával, a Torino pedig azért nem tartott rá igényt, mert gyengének találták. Miután sikeresen lőtt büntetőt a Borussia Dortmund ellen a Napoli játékosaként a Bajnokok Ligájában, szobrocskát állítottak neki a Nápoly főterén felállított jászólban.

Forrás: Europress Fotóügynökség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik