Foci

Klose: „Én is öregszem”

Németország a szombati, Ghána elleni 2-2-es döntetlennel is jelentős lépést tett a továbbjutás felé. Ráadásul Miroslav Klose góljával beállította a brazil Ronaldo világbajnokságokon lőtt 15 gólos rekordját.

A németek Ghána elleni izgalmas mérkőzésén a pontmentéshez a meccs emberének választott Mario Götze és a 69. percben épp az ő helyére érkező 36 éves Miroslav Klose kellett.

A Bayern München kölyökképű fiatal csatára az 51. percben talált rést Dauda kapuján. A 22 éves támadó a mérkőzés után azt nyilatkozta a fifa.com-nak, hogy az egész csapat nagyon elfáradt.

„Beengedtünk két gólt, amit soha nem kellett volna. Összességében véve nagyon nehéz mérkőzés volt. Most ki kell pihennünk magunkat, és jól felkészülni az USA elleni meccsre, hogy mindhárom pontot elhozzuk.” – értékelte a találkozót.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya is kimerítőnek ítélte az összecsapást, de úgy véli, játékosai jól reagáltak a két bekapott gólra, Schweinsteiger és Klose becserélése pedig új lendületet hozott a játékba.

„A támadások után tömörek szerettünk volna lenni a védekezésnél, de aztán Ghána két gólt szerzett a semmiből. Utána ismét be tudtunk jutni a védőik mögé, a fáradt Khedira és Götze helyére Schweinsteigert és Klosét becserélve pedig felfrissült a csapat játéka. Egy világbajnokságon nem lehet arra számítani, hogy minden mérkőzést végig tudunk támadni, a stabil védekezés az alapja mindennek, hogy ne nyíljunk ki túlságosan. Most várjuk, hogy mi lesz a Portugália-USA találkozó eredménye, természetesen szeretnénk a csoport élén maradni.”


Miroslav Klose az első labdaérintéséből talált kapuba két perccel becserélése után, beállítva ezzel a világbajnokság listavezető góllövőjének, a brazil Ronaldonak 15 gólos rekordját.

„Természetesen ez valami egészen különleges dolog számomra, de a legfontosabb, hogy a csapatomnak segíthettem.” – mondta a mérkőzés után, s bár az érzelmeit nem igazán öntötte szavakba, amellett nem ment el szó nélkül, hogy a védjegyévé vált – és az egyre kevesebbszer látható – gólöröme ezúttal nem sikerült tökéletesen. „Azért látszik, hogy öregszem” – tette hozzá kacsintva a kicsit félresikerült szaltóra utalva.

Oliver Bierhoff, a német válogatott menedzsere sem ment el szó nélkül Klose teljesítménye mellett. „Belül nagyon boldog, ez abból is látszik, ahogy a találatot ünnepelte. Ez számunkra is fontos, annyival örömtelibbé teszi a dolgot!”

Ronaldo Twitterén méltatta vetélytársát: „Üdv a klubban! El tudom képzelni, milyen boldog vagy! Micsoda világbajnokság!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik