Foci

Costa Rica terve bevált, nem aggódnak az olaszok

Nem a várakozások szerint alakultak az eredmények a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjában Bryan Ruiz, a Costa Rica-i válogatott támadója szerint.

“Nem mi haltunk meg a halálcsoportban” – fogalmazott a közép-amerikai játékos azt követően, hogy csapata az ő fejesével pénteken 1-0-ra legyőzte az olaszokat, így továbbjutott a nyolcaddöntőbe, míg az angolok kiestek.

“Talán sokan nem hittek bennünk, mert erős ellenfeleket kaptunk” – tette hozzá a csatár, akinek találatát a videobíró hitelesítette, mivel a labda éppen csak túljutott a gólvonalon.

Jorge Luis Pinto, a Costa Rica-iak kolumbiai szövetségi kapitánya úgy értékelt, hogy bevált a tervük, ezért sikerült megszerezniük a három pontot. Együttese az uruguayiak legyőzése utáni újabb diadallal története során másodszor jutott vb-n nyolcaddöntőbe. Előzőleg 1990-ben sikerült ez neki.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Cesare Prandelli, az olaszok szakvezetője egyetértett kollégájával abban, hogy a Costa Rica-iak elképzelése valósult meg a találkozón.

“A passzainkat lefülelték, nem tudtunk építkezni, pedig mindent beleadtunk” – mondta.

Az olasz szövetségi kapitány hangsúlyozta: nincs ok az aggodalomra, az utolsó, uruguayiak elleni csoportmérkőzésükre fel kell töltődniük energiával. A keddi meccsen a dél-amerikaiak csak akkor juthatnak tovább, ha nyernek, minden más eredmény az olaszoknak kedvez.

A kapus Gianluigi Buffon, az olaszok csapatkapitánya szerint manapság már nem lehet már arról beszélni, melyek lehetnek meglepetéscsapatok egy adott tornán, mert a résztvevők mind jók.

A Costa Rica-iak sikere egyben azt is jelentette, hogy a pont nélkül álló Anglia a harmadik forduló eredményeitől függetlenül búcsúzik a tornától, azaz 1958 óta először esik ki a csoportszakaszban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik