Foci

Nem apja halála miatt sírt Serey Die

Először úgy tűnt, hogy az elefántcsontparti himnusz csalt könnyeket a középpályás szemébe, ám sokak tudni vélték, hogy egészen másról volt szó. Végül kiderült, valóban a hangulat miatt érzékenyült el.

A Kolumbia-Elefántcsontpart mérkőzés kezdete után pillanatok alatt bejárta a világhálót Geoffroy Serey Die fotója és a róla készült videó, amin záporoznak a 30 éves középcsatár könnyei. A Daily Mail adott hírt elsőként arról, hogy a sírás valódi oka az volt, hogy a játékos édesapja a mérkőzés előtt két órával távozott az élők sorából.

Forrás: Europress Fotóügynökség

A sokak által készpénznek vett tradégia ellenére Serey Die fontosnak tartotta, hogy pályára lépjen, és egészen a 75. percig küzdött a győzelemért, ám ezúttal Kolumbia válogatottja bizonyult erősebbnek. A találkozóval kapcsolatban mégsem a 2 kolumbiai gólról szólnak a hírek, hanem a focista családi drámájáról.

A Daily Mail értesülését olvasva nem csak hírességek fejezték ki együttérzésüket, hanem ismeretlen emberek is osztoztak a fájdalmában. A világhálón Gary Lineker egykori angol csatár és BBC tudósító, valamint a ghánai középpályás, Kevin-Prince Boateng üzent elsők között Serey Dienak, aki egy Instagram-poszttal tett pontot a róla és családjáról szóló találgatások végére:

“Üdv, csak azt akarom mondani, hogy nem igaz, amit az apukám haláláról mondanak, mert ő 2004-ben hunyt el, most viszont a Világbajnoksággal járó izgatottság hatott meg és a büszkeség, hogy Elefántcsontpartot szolgálhatom. Gondolni sem mertem volna, hogy egy napon ilyen szinten fogok játszani. Elnézést kérek a hibáért, amit vétettem, sajnálom, ha csalódást okoztam. Isten áldjon meg benneteket – vége.”

Forrás: Instagram

Csakhogy ezt egy kamufelhasználó írta ki, ez pedig csak másnap délelőtt derült ki. Didier Drogba nem sokkal később Instagramján erősítette meg a hírt, miszerint csapattársa csak a hangulat miatt érzékenyült el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik