Foci

Japán-görög: kiábrándító 0-0

A C csoport két nyeretlen együttesének meccsén Japán nem tudott gólt rúgni a több mint egy félidőn át emberhátrányban focizó Görögország ellen.

Az első fordulóban az ázsiaiak bár vezettek Elefántcsontpart ellen, Drogbáék fordítani tudtak. A 2004-ben Eb-t nyerő görögök viszont gólt sem rúgtak, úgy kaptak ki Kolumbiától, ráadásul gyengén is fociztak, így a papírforma japán győzelmet jósolt.

A kezdés után sokkal agresszívabban és veszélyesebben fociztak a kékmezesek ázsiaiak, több komoly ziccert is elhibáztak, míg Görögország megpróbált kontrák után a kapuba találni.

Az izgalmas meccsen a fordulópontot a 38. perc hozta, amikor Katsouranis megkapta második sárgáját, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A gólnélküli első felvonás után, emberelőnyben Japán teljesen ráült a labdára, de a tizenhatos vonalán nem tudtak túljutni a jól tömörülő görögök ellen.

A 66. percben Uchida kihagyta a meccs helyzetét, ugyanis Kagawa beadása után, három méterről a lelátóra küldte a labdát.

A hajrában pedig hiába nyomtak az ázsiaiak, nem tudtak közel kerülni a kapuhoz, és talán ha még órákig játszották volna a meccset, akkor is eredménytelen lett volna a játékuk.

A 0-0-s döntetlennel egyik csapat sem jutott előrébb, hiszen Kolumbia hat ponttal vezeti a csoportot – és már biztos nyolcaddöntős -, Elefántcsontpart pedig hármat gyűjtött.

Eredmény – labdarúgó- világbajnokság,  C csoport, 2. forduló

Japán – Görögország 0-0
Estadio das Dunas, Natal, vezette: Joel Aguilar (salvadori)

Japán: Kawashima – Nagatomo, Konno, Yoshida, Uchida – Hasebe (endo, 46.), Yamaguchi, Okubo, Honda, Okazaki – Osako (Kagawa, 57.)

Görögország: Karnezis – Holebas, Sokratis, Manolas, Torosidis – Katsouranis, Samaras, Kone (Salpingidis, 81.), Maniatis, Fetfatzidis (Karagounis, 41.) – Mitroglou (Gekas, 35.)

Sárga lap: Hasebe (12.) illetve Katsouranis (27.), Samaras (55.), Torosidis (89.)

Piros lap: Katsouranis (38.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik