Foci

A spanyolok nem rúgják ki Del Bosquét

A brazíliai világbajnokság csoportkörében elszenvedett két kudarc és az ezzel járó kiesés ellenére a spanyol szövetség továbbra is azt szeretné, ha Vicente del Bosque irányítaná a spanyol labdarúgó-válogatottat.

A világbajnoki címvédő komoly pofonba szaladt bele legutóbb két meccsén, hiszen a hollandok kiütötték őket, majd Chile ellen is vereséget szenvedtek, így eldőlt, hogy nem jutnak tovább a csoportból. Hasonlóan fájó lehet a La Roja szurkolóinak, hogy a válogatott ötlettelenül, gyengén és fáradtan focizott, a játékukban semmi elképzelés nem volt.

Ennek ellenére a spanyol szövetségnél megbíznak Vicente Del Bosquéban, és nem akarnak megválni tőle.

Fotó: Europress Fotóügynökség

“Del Bosque nem nyújtotta be a lemondását, de ha megtenné, akkor is marasztalnánk, mert nem találnánk nála jobb szakembert” – jelentette ki pénteken Jorge Perez, a spanyol szövetség főtitkára.

A sportvezető hozzátette, amikor a 63 éves tréner aláírta a 2016-os Európa-bajnokságig szóló szerződését, akkor jelezte, amennyiben bármilyen oknál fogva a szövetség mégis mással képzelné el a jövőt, akkor önként távozik a posztról.

A spanyol nemzeti együttes 2008-ban Luis Aragonés irányításával lett Eb-aranyérmes, majd Vicente del Bosque regnálása alatt négy éve világbajnoki címet szerzett, két esztendeje pedig megvédte kontinensbajnoki címét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik