Foci

Suarez a kiesés szélére lökte Angliát

Az uruguayi együttes Luis Suarez duplájával verte Angliát. A háromoroszlánosoknak még mindig nincs pontjuk.

Az első körben az angolok ugyan kikaptak az olaszoktól, de jól játszottak, izgalmas meccset vívtak, így reménykedhettek a sikerben Uruguay ellen, mivel a Cavaniék meglepetésre csúnyán leszerepeltek Costa Rica ellen.

A meccset mégis a kék-feketék kezdték jobban, ráadásul az angolok hibát hibára halmoztak, így tulajdonképpen csak az volt a kérdés, mikor jut előnyhöz Uruguay.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Erre a 39. percig várni kellett, ekkor Luis Suarez bólintott a hálóba Cavani átadását (1-0). Az angolok hiába mentek előre, nem találták a megfelelő ritmust, így ezzel az eredménnyel ért véget az első játékrész.

A szünet után Rooney tízedik vb-meccsén végre megszerezhette volna első találatát, ám fél méterről a keresztlécet találta el. Az angolok egyébként a felállt védelemmel nem tudtak mit kezdeni, a bal szélről erőltették a beadásokat, majd végre rájöttek, hogy ez nem ezet eredményre.

A 75. percben ugyanis Johnson végre a másik oldalon lódult meg, majd betört a tizenhatoson belülre, a centerezése pedig az üresen álló Rooneyt találta meg (1-1).

Fotó: Europress Fotóügynökség

A bekapott gól után furcsa módon nem az angolok pörögtek fel, hanem az uruguayiak, fáradozásaikat pedig újabb gól koronázta: Suarez egy hosszan előrevágott labdát küldött Hart kapujába (2-1).

Végül maradt ez az eredmény, ami azt jelenti, hogy Angliának csupán akkor van esélye a továbbjutásra, ha az olaszok legyőzik Costa Ricát, majd az utolsó fordulóban Uruguayt is, a háromoroszlánosok pedig nagyarányú sikert érnek el a közép-amerikaiak ellen.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, D csoport, 2. forduló

Uruguay – Anglia 2-1 (1-0)
Arena Corinthians, Sao Paulo, vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

Gólszerzők: Suarez (39., 85.) illetve Rooney (75.)

Uruguay: Muslera – Pereira, Caceres, Godin, Gimenez – Rodriguez, Arevalo, Gonzalez (Fucile, 80.), Lodeiro (Stuani, 67.) – Suarez (Coates, 88.), Cavani.

Anglia: Hart – Baines, Cahill, Jagielka, Johnson – Gerrard, Henderson (Lambert, 89.) – Sterling (Barkley, 64.), Rooney, Welbeck (Lallana, 71.) – Sturridge.

Sárga lap: Godin (9.) illetve Gerrard (68.)

Vége, Uruguay 2-1-re legyőzte Angliát, így a szigetországiak továbbjutása szinte elúszott.

2. FÉLIDŐ

95. PERC: Szöglettel jöttek az angolok, még Hart is előre ment, de végül Jagielka fejéről ment ki a labda.

93. PERC: Gerrard lőtt messziről, mellé. Az angolok ezzel a vereséggel tulajdonképpen le is mondhatnak a továbbjutásról.

90. PERC: Öt percet húznak rá a csapatok.

88. PERC: Angol szabadrúgás végén megint az uruguayi kapus kezében kötött ki a labda. Úgy tűnik, ez a meccs eldőlt.

85. PERC: VEZET URUGUAY! 2-1!!! Luis Suarez, az angol gólkirály nem volt lesen, előre is vágták neki a labdát, majd Cahill mellett meglódulva a kapuba bombázott. A momentum az angoloké volt, mégis Uruguay szerzett újabb gólt.

83. PERC: A bekapott gól után felpörögtek az uruguayiak, úgy tűnik, nekik nem esik nehezükre a sebességváltás.

81. PERC: Már csak tíz perc van a meccből, és igazából ez a döntetlen egyik félnek sem jó. Nyíltsisakos hajrára számíthatunk.

77. PERC: Na most aztán felpörögtek az angolok, az uruguayiak pedig összezavarodtak. Muslerának kellett védenie Sturridge lövését.

75. PERC: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Egyenlítettek az angolok! Wayne Rooney megszerezte az első vb-gólját! Johnson nagy lendülettel vitte be a labdát a tizenhatoson belülre, majd keresztbe lőtt, a hosszún érkező Rooneynak így csak be kellett pofoznia a játékszert a hálóba! 1-1!

74. PERC Sturridge most középről lőtt kapura, de Muslerát nem tudta becsapni.

72. PERC: Az angolok a bal oldalon erőltetik a támadásaikat, de nem jöttek még rá, hogy ott nincs túl sok esélyük. Teljesen ötlettelenül fociznak.

69. PERC: Baines beadása megint nem jó. Az angolok nem tudnak ritmust váltani, és tehetetlenek az uruguayi védelemmel szemben.

68. PERC: Gerrard besárgult, miután kirúgta Rodriguez mindkét lábát.

67. PERC: Lodiero helyére Stuani érkezett.

65. PERC: Barkley váltotta Sterlinget, ez az első változtatás.

64. PERC: Pereira játékra jelentkezett, vissza is engedték, szerencsére rendben van.

62. PERC: Csúnya jelenet, Sterling térddel halántékon rúgta Pereirát aki pár pillanatig eszméletlenül feküdt a földön, azonnal be is rohantok hozzá ápolni. A pályáról a saját lábán jött le.

59. PERC: Nagyon nem megy ma az angoloknak, pedig ha az eredmény így marad, nem sok esélyük marad a továbbjutásra.

57. PERC: A vb egyik nagy hiányzója, Zlatan Ibrahimovic a helyszínen tekinti meg ezt a meccset.

55. PERC: Welbeck ütközött Muslerával. Az uruguayi kapust ápolni kell, mivel az angol támadó megrúgta a térdét, persze nem szándékosan.

54. PERC: Baines jól adott középre, Rooney nyolc méterre a kaputól átvette a labdát, de pont középre lőtte, így Muslera védeni tudott. Ez Rooney tízedik vb meccse, de még nem lőtt gólt.

51. PERC: Cavani üresen lőhetett, de mellé. Nagy helyzet volt ez is. Ahhoz képest, hogy az angoloknak kellene menni előre, Uruguay jár közelebb a gólhoz.

49. PERC: Érthetetlen, mit csinálnak az angolok. A szögletnél megint nem volt senki a röviden, Hartnak jó messziről kellett visszafutnia, hogy mentsen.

47. PERC: Most Suarez emelt volna Cavani fejére, mint ahogy az a gól előtt történt, de pontatlanul.

46. PERC: Megy a meccs, nincs csere.

Vége az első félidőnek, 1-0-ra vezet Uruguay. Az angoloknak sokat kell javulniuk, ha nem akarnak már most csomagolni.

1. FÉLIDŐ

45. PERC: Egy perc lesz a ráadás.

43. PERC: Az angolok nem tudják áttörni az uruguayi védelmet. Eddig csak pontrúgásokból alakítottak ki helyzetet.

42. PERC: Sterling szépen fordult le Pereiráról, de a középre lőtt labdája gyengére sikeredett.

39. PERC: OTT A GÓL! Uruguay vezetett szép akciót, Lodeirót nem támadta senki, kitette a labdát jobbra Cavaninak, aki felnézett, majd középre lőtt, pont Suarez fejére, aki Jagielka mellől a hálóba bólintott. 1-0!

33. PERC: Néha egy-egy helyzet erejéig felpörögnek a csapatok, uitána viszont percekig nem történik semmi.

29. PERC: Húúúú! Gerrard szöglettel felérő szabadrúgást végzett el, Muslera rosszul jött ki a kapujából a hosszún pedig Rooney a felső lécre bólintott, alig fél méterről.

27. PERC: Cavani 11 méterről pörgetett egy szögletet követően, de jó fél méterrel fölé.

26. PERC: Kezdeményezőbbek az uruguayiak, Anglia kontrákra épít.

25. PERC: Suarez távoli szabadrúgását Hart magabiztosan húzta le, Caceres nem tudott fejelni.

21. PERC: Mezőnyben folyik a csata. Egy gól jót tenne a meccsnek.

18. PERC: Biztosra megy Anglia és Uruguay is. Az iram nem túl erős, helyzet is alig akadt.

14. PERC: Rodriguez jól megkínálta 15 méterről, de nem talált el a kaput, bár alig tévesztett célt.

12. PERC: Túl sok esemény eddig nem volt, persze érthető, egyik csapat sem akar nagyot kockáztatni.

9. PERC: Sturridge löbbölte volna középre a labdát, de Godin kézzel megakasztotta azt, villant is a sárga.

7. PERC: 30 méterről jöttek szabaddal az angolok, de a védők kifejelték a labdát. Egyelőre jobbak az uruguayiak.

5. PERC: A rövid kapufánál nem állt senki, így Suarez megpróbálta oda csavarni a labdát, ezúttal Hendersonnak kellett tisztázni.

4. PERC: Suarez alakított ki veszélyes helyzetet, Hart szögletre mentett.

1. PERC: Uruguay kezdte a meccset. A dél-amerikaiak kék-feketében, az angolok fehérben játszanak.

Aki ma vesztesen hagyja el a pályát, minden bizonnyal elbúcsúzhat a további küzdelmektől, tehát nagy a tét.

Előzetes: A találkozót az angolok várhatják optimistábban, miután az Olaszország elleni nyitómeccsükön nagyszerű teljesítményt nyújtottak, ellentétben az előzetesen lesajnált Costa Rica ellen szinte értékelhetetlenül futballozó dél-amerikai együttessel.

Roy Hodgson szövetségi kapitány fiatal, gyors támadókra épített csapata azért is lehet bizakodó, mert Costa Rica bizonyította az első fordulóban, hogy az uruguayi védelemnek nagyon komoly problémát jelent a nagy lendülettel érkező csatárok elleni játék.

“Fejben és játékban is nagyon gyorsak, mindenképpen le kell őket lassítanunk, különben nehéz helyzetben leszünk” – méltatta a rivális csatárait Oscar Tabarez, Uruguay szakvezetője.

A legutóbbi vb-n negyedik, 2011-ben Copa America-győztes együttesnél nagyon bíznak benne, hogy a válogatott legnagyobb sztárja, Luis Suarez már ott lehet a pályán a csütörtöki meccsen, és Diego Forlannal meg Edinson Cavanival együtt eredményes lesz a támadójátékuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik