Foci

Pepe könnyen megúszta

A brazíliai világbajnokság első fordulójában kiállított játékosok közül a portugál Pepe egymeccses eltiltást kapott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságától.

Pepének a németekkel szemben hétfőn 4-0-ra elveszített mérkőzésen mutatta fel a piros lapot a játékvezető, mert egy összeszólalkozás után ráfejelt a földön ülő Thomas Müllerre.

A Real Madrid vehemens hátvédje több meccses eltiltást is kaphatott volna a szándék miatt, a FIFA azonban megkegyelmezett rajta.

Az esetet követően a mémgyárosok nem kímélték Pepét, s számos vicces képet alkottak a fejesről. Persze Mourinho és Maradona sem hagyta szó nélkül a buta cselekedetet, mindketten odaszóltak a portugálok hármasának.

Fotó: Europress fotóügynökség

A 31 éves bekk így csak a portugálok vasárnap sorra kerülő, Egyesült Államok elleni találkozójáról hiányzik majd, de ott lehet a pályán jövő csütörtökön, amikor csapata a ghánaiakkal mérkőzik.

A FIFA fegyelmi bizottsága két másik kiállított játékos ügyéről már korábban tanácskozott: az uruguayi Maxi Pereira és a hondurasi Wilson Palacios is egy találkozót lesz kénytelen kihagyni. Pereirát a Costa Rica-i Joel Campbell felrúgásáért, míg Palaciost a franciák elleni találkozón összeszedett két sárga lapja miatt küldték le a pályáról.

Olvasói sztorik