Foci

Maradona is kiakadt Pepe durvaságán

Diego Maradona, az argentin válogatott korábbi legendája élesen bírálta aNémetország-Portugália meccsen kiállított Pepét.

Pepét többen is kritizálták már a tette miatt, hiszen így nehéz helyzetbe hozta a luzitán válogatottat, mivel Ronaldóéknak így esélyük sem maradt a fordításra. A Real Madrid védőjét ezek után Diego Maradona is bírálta.

Az 1986-os, világbajnok argentin csapat egykori húzóembere szerint a potugál védő szerint „nevetséges volt látni, hogy miként lehetett ennyire ostobán cselekedni” ugyanakkor szerinte Thomas Müller – aki végül három gólt szerzett a találkozón –  rá is játszott az esetre.

„Igaz, hogy Müller is rájátszott, de akkor sem volt szükség arra, amit Pepe tett. Az amatőrsége miatt csapata elvesztette minden reményét, hogy visszajöhessen a meccsbe.”

Fotó: Europress Fotóügynökség

Maradona elmondta véleményét a németek büntetője előtti szituációból is amelyből szerinte „Götze kihozta a maximumot”.

„Joao Pereira szabálytalan volt Götzével szemben, de a Bayern München középpályása kihozta belőle a maximumot és a szerb bírónak be kellett fújnia. Ugyanakkor nem akarom elvenni a németek dicsőségét, mert mint mindig most is nagyszerűek voltak.”

Az egykor „isteni Diegoként” emlegetett, az előző vb-n az argentinokat irányító, jelenleg csapat nélküli Maradona szerint a németek ellen gyengén teljesítő Cristiano Ronaldónak nehéz dolga volt.

„Kevés területe volt, fogták is, és így messziről kellett lőnie.” – ugyanakkor elmondta „inspirálnia kell a csapatát a következő két csoportmeccsen USA és Ghána ellen.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik