Foci

Del Bosque: “Igazságos, hogy kiestünk”

A világbajnoki címvédő spanyol válogatott már a csoportkör második körében búcsúzott a brazíliai viadaltól. A chileiek elleni fájó zakót követően az érintettek nyilatkoztak.

Nem vagyunk okosabbak, mint Vicente del Bosque, de a spanyol válogatott kudarca – ha nem is ilyen gyors és durranásszerű – de prognosztizálható volt. A sport24 már februárban megírta, a sport törvényszerűségei miatt alighanem vége lesz a világbajnokságon a spanyol hegemóniának.

A spanyolok szövetségi kapitánya őszinte ember. Elismerte, csapata nem érdemelt győzelmet a chileiek elleni mérkőzésen, elfogadja a 2-0-as végeredményt és “igazságosnak” tartja, hogy kiesett a válogatott.

“Nagyon gyengén játszottunk az első játékrészben. A szünet után felpörögtünk, de nem tudtuk kihasználni helyzeteinket. Gratulálok Chilének, megérdemelten győztek, bátran és agresszívan futballoztak, jobbak voltak nálunk. Ugyanakkor úgy érzem, nem játszottunk alárendelt szerepet a találkozón. Apránként fogjuk meghozni a jövőt illető szükséges döntéseket. Van időnk átgondolni, hogy min kell javítanunk.”

Fotó: Europress fotóügynökség

Iker Casillas, a hispánok hálóőre szintén megszólalt a találkozót követően.

“Ha nem nyered meg az első találkozód a vb-n, és győzelmi kényszerben vagy, akkor nagyon nehéz a dolgod. Elnézést kérünk a szurkolóktól, de mi mindent kiadtunk magunkból. Mindannyian felelősek vagyunk a rossz eredményért. Ezzel együtt gratulálok Chilének, és sok sikert nekik a továbbiakra.”

“Ez egy nem várt bukás volt, de ilyen a sport, el kell fogadnunk” – kezdte nyilatkozatát Xabi Alonso. “Minden jó sorozat megszakad egyszer, de ez nagyon fájó. Mentálisan és fizikailag sem voltunk a legmagasabb szinten.”

Ez a bekapott gólok visszanézésekor tisztán látszik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik