Foci

Az életéért játszik Anglia és Uruguay

Csütörtök este a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjában Anglia és Uruguay csap össze, a meccs tétje a versenyben maradás a nyolcaddöntőért.

A két pont nélkül álló együttes – az angol válogatott az olaszok ellenében szenvedett 2-1 arányú vereséget, az uruguayiak pedig Costa Ricától kaptak 3-1-re – számára létfontosságú a csütörtöki meccs megnyerése, ugyanis aki veszít, az búcsúzik a tornától.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Daniel Sturridge, az olaszok elleni találkozó egyetlen angol gólját szerző támadó szerint mindenki tisztában van a meccs fontosságával.

„Nem hiszem, hogy sokat kellene változtatnunk a játékunkon, csak egy kis szerencsére lett volna szükségünk szombaton is, de a pozitívumokra tudunk építeni. A lényeg viszont, hogy szükségünk van a jó eredményre, ezzel mindenki tisztában van” – nyilatkozta az angolok eddigi egyetlen góljának szerzője.

Oscar Tabarez, az uruguayi válogatott szövetségi kapitánya felhívta a figyelmet az angol csapat gyorsaságára.

“Fejben és játékban is nagyon gyorsak, mindenképpen le kell őket lassítanunk, különben nehéz helyzetben leszünk.”

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az elmúlt vb-n negyedik Uruguaynál a legnagyobb kérdés, hogy játszhat-e Luís Suárez, akit az elmúlt szezon legtöbb bajnoki gólt szerző csatáraként az angol bajnokság legjobbjának választottak meg, ám korábban sérülése miatt veszélybe került a vb-szereplése. A Liverpool támadója szerint ugyanakkor felépült, lehet rá számítani.

„Százszázalékos állapotban vagyok, más esetben nem is lennék itt.”

Az angolok részéről kérdés mennyire tudják kihasználni a szélen játszó játékosaik például Raheem Sterling sebességét, ugyanis a Costa Rica elleni meccse az uruknak megmutatta, hogy a védelmük sebezhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik