Foci

Neymar is feltűnt a Szabadság téren

A brazil szurkolók ismét fesztivált rendeztek a Szabadság téren. Vagy nem is brazil szurkolók voltak? Bizony, a brazil pólóba öltözött Bateria Girassol dobegyüttes tagjai között mexikói drukkerek is akadtak.

A Szabadság téren a Selecao minden mérkőzését megelőzően a Bloco de Samba Bateria Girassol dobos formáció koncertjét élvezhetik a kivetítőhöz látogató szurkolók. Az együttes négy éve létezik Budapesten, és a brazil nagykövetség kérésére a vb idei házigazdáinak minden összecsapása előtt ingyenes koncerttel örvendeztetik meg a nézőket, és csinálják a hangulatot.

Ezt persze az ellenfél drukkerei sem hagyhatták szó nélkül: a mexikói szurkolók ellentáborként spontán törzsi táncot kezdtek lejteni a ritmusos brazil szambára. Ebben azért segítséget is kaptak: egy kék parókás brazil drukker úgy gondolta, szintén beszáll a buliba.

Bár amint azt a formáció „karmesterétől” Sós Pétertől – aki brazil szokásoknak megfelelően és focihoz is méltó módon síppal a szájában dirigálja együttesét – megtudtuk, a társaságot inkább a zene mint a foci hozta össze.

Kiderült azonban az is, hogy noha a brazil kultúra szerelmeseiről van szó, akad köztük olyan is, aki a közép-amerikai válogatottat támogatja inkább. Bár ez nem kifejezetten volt feltűnő, brazil nemzeti színű pólóikkal nem ütöttek el a zöld-sárga tengertől, ami elárasztotta a kedvelt meccsnéző teret.

A mérkőzésre egyébként maga Neymar is kilátogatott, és bár “kiválóan játszott”, a meccs  és a hangulat is remek volt, a gól nélküli döntetlenben valószínűleg túl sok örömet nem lelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik