Foci

Megszületett a vb eddigi legnagyobb potyája

A világbajnokság csoportkörének első fordulóját az Oroszország-Dél-Korea mérkőzést zárta. Akinfejev hibázott hatalmasat, de végül döntetlenre mentettek az oroszok.

Harminc csapat már megmutatta magát a tornán kedd estig, sőt, már a második fordulóba is belekóstolhattunk, méghozzá egy parádés brazil-mexikói meccsel, azonban a H jelű négyesből két csapat még nem tudta le a bemutatkozó meccsét.

Az orosz-koreai találkozón izgalmas játékot vártunk, és azt is kaptunk, hiszen a felek jó meccset vívtak. Az első félidőben jobban játszott Fabio Capello együttese, ám a befejezésnél gondban voltak: vagy pontatlanul zárták az akciót, vagy a kapus hárítani tudott az utolsó pillanatban, így hiába fociztak mezőnyfölényben.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Ezzel szemben Korea kontrákra rendezkedett be, ami nem működött túl fényesen, de az ázsiaiak így is többször komoly ziccerbe kerültek Akinfejev kapuja előtt.

A 0-0-s első felvonás után sokkal aktívabban fociztak a koreaiak, és rájöttek, hogy a távoli lövésekkel zavarba tudják hozni Akinfejevet.

A másik oldalon ugyanezt tették az oroszok, már amikor eljutottak a tizenhatos vonaláig. A fordulópontot a 68. perc hozta, amikor Lee Keunho saját térfeléről indulva meglódult, majd jó 20 méterről célbe vette a kaput. A nem túl erőteljes löketet az orosz hálóőrnek biztosan fognia kellett volna, ehelyett beleütött a labdába, ami a kezéről felpördülve a gólvonal mögött kötött ki (0-1). “Gigapotya”!!

Alig telt el pár perc, szép orosz akció végén Glushakov lőtt éles szögből, Jung viszont nem tudta fogni a labdát, csak kiütni maga elé, ahol érkezett a csereként beállt Kerzsakov, és közelről nem hibázta el az üresen maradt kaput (1-1).

A hajrában az ázsiaiaknak szinte helyzetük sem volt, az oroszok pedig hiába alakítottak ki ziccereket, újabb gólt már nem tudtak szerezni. Így maradt a pontosztozkodás.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, H csoport, 1. forduló

Oroszország – Dél-Korea 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kerzsakov (74.) illetve Lee K. (68.) 

Oroszország: Akinfejev – Kombarov, Ignasevics, Berezuckij, Jescsenko – Fajzulin, Zsirkov (Kerzsakov, 71.),, Satov (Dzagojev, 59.), Samedov, Glushakov (Denisov, 72.) – Kokorin.

Dél-Korea: Jung – Li Jong, Hong (Hwang, 73.), Jung, Kim J.G., – Li Cs., Son H. (Kim K., 84.), Ki S., Han K. – Ku J., Park (Lee H., 56.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik