Foci

José Mourinho is megrugdalta Pepét

2-3 meccses eltiltás vár a portugál válogatott belső védőjére, miután a hétfőn immár sokadjára hagyta el az agyát. Épp egykori edzőjének ne legyen véleménye az esetről?

„Pepe valójában nem portugál. (Képler Laveran Lima Ferreira a braziliai Maceióban született, honosította a portugál szövetség és Pepe művésznéven játszik – a szerk.) Sokkal inkább kellene törekednie arra, hogy megfeleljen új hazájának, de ennek nyoma sincs rajta” – reagált José Mourinho a portugál válogatott belső védőjének immár sokadik ámokfutására.

José Mourinho több szempontból is autentikus megmondóember, ha Pepéről és a portugál válogatottról van szó. Egyfelől ugye három évig volt edzője a Real Madridban és akadt gondja a játékossal elég. Ezért madridi regnálásának második felében már többet favorizálta az ifjú francia Varane-t, és gyakorta kispadon jegelte Pepét. Szóval eddig sem ettek egymás tenyeréből… Másrészt Mourinho maga is portugál lenne ugye. Ezért hihetünk neki.

Aki nem ismerné, annak a történet dióhéjban:

A német-portugál meccs (4-0) 37. percében a “sorscsapás” Pepe és Thomas Müller csatázott a labdáért. A német földre került, mert a portugál használta a kezét, de ettől még a bíró valószínűleg nem adott volna komolyabb büntetést.

Ám Pepe először verbálisan inzultálta a szerinte szimuláló németet, majd közelről lefejelte, amely után egyből villant a piros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik