Foci

FTC: A bajnoki cím a cél

Az OTP Bank Ligában az első helyet tűzte ki célul az Európa Liga selejtezőjében is érdekelt Ferencváros.

Szerdán a Liget Hotelben tartott szezonnyitó sajtótájékoztató a Ferencváros labdarúgócsapata, melyet Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója, Thomas Doll vezetőedző, Gyömbér Gábor csapatkapitány és Benjamin Lauth, a Fradi ezredik focistája képviselt. Orosz Pál nem kertelt és egyből a lényegre tért: cél a bajnoki cím megszerzése.

„Az eddigi igazolásainkhoz – Michal Nalepához, Tomislav Havojichoz, Predrag Bosnjakhoz és Nagy Dánielhez – hasonlóan a kedd este bejelentett Benjamin Lauth és Stjepan Kukuruzovic is olyan labdarúgó, aki azonnali erősítést ad a csapatnak. Az Európa Liga igazi megmérettetés a számunkra. Természetesen szeretnénk, ha minél tovább jutnánk az El-ben. Megerősítettük a védelmünket, a középpályánkat és a csatársorunkat, és ha lesz rá lehetőségünk, a továbbiakban is szerződtethetünk még játékosokat. Ezek alapján a bajnokságban egyértelmű a célkitűzés: a 2004-es bajnoki cím már nagyon régen volt, így szeretnénk, ha a következő idény végén ismét aranyérmet ünnepelhetnénk az NB I-ben” – idézi a fradi.hu a vezérigazgatót.

Thomas Doll is megerősítette Orosz Pál szavait, mely szerint a bajnoki arany és az Európa Ligában történő minél jobb szereplés a csapat célja. A német szakember az érkezőkről is szót ejtett, elmondta, mindegyikük kiváló képességű, aszerint választották ki őket, hogy passzoljanak az együttes játékába, így hamar az FTC hasznára válnak.

„A kedden igazolt Benjamin Lauth a német válogatottban és a Bundesligában – tehát a világ futballélvonalában – szerzett tapasztalataival segítheti a Fradit” – dicsérte a csapat új támadóját Thomas Doll.


Fotó: Facebook/FTC

„Nagyon örülök, hogy a Ferencváros futballistája lehetek – mondta Benjamin Lauth. – Thomas Dollt és Ralf Zumdickot korábbról már ismerem, így tudom, hogy milyen minőségi munkát végeznek, ez is döntő érv volt amellett, hogy a Fradiba igazoljak. A Ferencváros egyre feljebb és feljebb akar jutni, és boldoggá tesz, hogy ennek az időszaknak én is a részese leszek. Azért jöttem, hogy minél több trófeát szerezzünk a csapattal. Tudom, hogy jó játékot és gólokat várnak tőlem, ezért mindent megteszek majd azért, hogy a legjobb tudásommal segítsem a Fradit és örömet szerezzek a szurkolóknak.”

Gyömbér Gábor szerint a körülmények adottak a jó szereplésre és szép időszak vár a Ferencvárosra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik