Foci

USA: 84 éves „átkot” tört meg a válogatott

A Ghána elleni mérkőzés győztes gólját szerző John Brooks az első amerikai játékos, aki csereként szerzett gólt a világbajnokságon.

Az éjjeli meccsen hiába játszott sokkal jobban ellenfelénél a ghánai válogatott, a focit még mindig gólra játsszák, abból pedig az Egyesült Államok csapata kettőt szerzett, míg az afrikaiak csak egyet. Ezzel Ghána rendkívül nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően, míg az USA akár oda is érhet az egyenes kieséses szakaszba.

Az amerikai sajtó természetesen ódákat zeng Jürgen Klinsmann csapatáról, amely két amerikai rekordot döntött meg: a csapatkapitány, Clint Dempsey szerezte a válogatott leggyorsabb világbajnoki gólját – 29 másodperc alatt talált be, ez a vonatkozó vb-örökrangsorban az ötödik helyre elég –, míg John Brooks az első amerikai focista, aki a kispadról beszállva tudott eredményes lenni vébémeccsen. 84 évet kellett erre várni, a harmincadik világbajnoki találkozón tört meg a rossz sorozat.

„Két napja azt álmodtam, hogy gólt lövök. Az álmom most valóra vált” – mondta a 21 esztendős védő, aki a Hertha BSC játékosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik