Foci

Pepére “mémhegyek” és 2-3 meccses eltiltás vár

A hétfőn Németország lesöpörte Portugáliát (4-0) a labdarúgó világbajnokságon. A meccs emellett leginkább Pepe piroslapjáról, illetve az azt megelőző mutatványáról marad emlékezetes. Best of Pepe mémek.

A meccs 37. percében a “sorscsapás” Pepe és Thomas Müller csatázott a labdáért. A német földre került, mert a portugál használta a kezét, de ettől még a bíró valószínűleg nem adott volna komolyabb büntetést.

Ám Pepe először melegebb éghajlatra küldte a Bayern játékosát majd közelről lefejelte, amely után egyből villant a piros. Ezen a világbajnokságon nem ez az első eset – korábban Diego Costa a hollandok ellen is hasonló szabálytalanságot követett el, amely akkor megtorlatlan maradt – de Pepe kiállítása az első amely jogos piros lapot ért. Íme az eset eredetiben.

Természetesen a szurkolók agya beindult és azóta is sorjáznak a mémek. Íme néhány “Best of Pepe”:

A Müller testhőmérsékletét közelről megvizsgáló 31 éves hátvéd a portugál válogatott következő, Egyesült Államok elleni mérkőzését mindenképpen kihagyja. 

A kiállított játékosokra automatikusan egymérkőzéses eltiltás vár, ám erőszakos cselekedetért kapott piros lap esetében súlyosabb büntetés is két, akár három meccses eltiltás is lehetséges.

Arrol, hogy a “torreádor” játszhat-e egyáltaláűn a következő két csoportmeccs valamelyikén a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága dönt majd.

Ahogy a kommentátor látja Pepét:

Az igazi Pepe visszatért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik