Foci

Gól sem kellett a vb legjobb meccséhez

Az A csoport rangadóján Brazília és Mexikó hihetetlen jó meccset játszott egymással, melynek vége 0-0 lett.

Az első körben a vb házigazdája egy gyengén kezdődő meccsen, majd egyre inkább belelendülve 3-1-re verte Horvátországot, Mexikó pedig a meg nem adott gólok meccsén végül 1-0-ra Kamerunt.

Így a két győztes csapat mérte össze erejét Fortalezában, ez a mérkőzés pedig a csoport első helyéről döntött, illetve dönthetett volna.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A két csapat ugyanis azonnal elképesztő sebességre kapcsolt, helyzet helyzetet követetett, de Julio Cesar és Guillermo Ochoa is remek teljesítményt nyújtott a kapuban.

Az első félidő legnagyobb ziccere Neymar nevéhez fűződött, ám a Barcelona ászának fejesét Ochoa a gólvonalról szedte ki.

Fotó: FIFA.com

A szünet után is megmaradt az emberfeletti iram, hol egyik, hol másik kapu forgott veszélyben, majd a hajrában Thiago Silva meccslabdáját is kifogta Ochoa.

Végül maradt a gólnélküli döntetlen, ám panaszre nem lehetett okunk, hiszen ez volt a világbajnokság legjobb mérkőzése.

A csoportban így mindkét együttes négy ponttal áll. A harmadik fordulóban Brazília Kamerunnal, Mexikó pedig Horvátországgal meccsel.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, A csoport, 2. forduló

Brazília-Mexikó 0-0
Fortaleza, Estadio Castelao, vezette: Cuneyt Cakir (török)

Brazília: Julio Cesar – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Paulinho, Luiz Gustavo, Oscar (Willian, 84.), Ramirez (Bernard, 46.) – Neymar – Fred (Jo, 68.).

Mexikó: Ochoa – Rodriguez, Herrera (Fabian, 76.), Marquez, Layun – Moreno, Guardado, Aguilar, Vasquez – dos Santos (Jimenez, 84.), Peralta (J. Hernandez, 74.).

Sárga lap: Ramires (45.), Thiago Silva (79.) illetve Aguilar (59.), Vasquez (62.)

2. FÉLIDŐ

93. PERC: Vége, Cakir lefújta a meccset! 0-0 a végeredmény.

91. PERC: Huhúúú, Jimenez kapásból, a tizenhatos sarkáról bombázott, de Julio Cesar menteni tudott. Mi lesz még itt…

90. PERC: Három perc a ráadás.

88. PERC: Guardado lőtt, de fölé. Pedig ebben a lövésben is benne volt a gól.

86. PERC: EZ HIHETETLEN! Thiago Silva teljesen üresen fejelt négy méterről, de Ochoa megint földöntúli bravúrral hárított, majd az ismétlés a blokkról vágódott le.

84. PERC: Az utolsó mexikói cserével Jimenez érkezett Dos Santos helyére. A brazilok is változtatnak, Willian jött be Oscar helyett.

80. PERC: Dos Santos a sorfalba bombázott, a kontrából pedig Jót hosszan szöktette Neymar, így Ochoa lecsapott a labdára.

79. PERC Thiago Silva maradt egyedül hátul, csúnyán el is kaszálta Hernandezt. A brazilok csapatkapitánya is besárgult, Mexikó pedig 18 méterről végezhet el szabadrúgást.

78. PERC: Egyelőre betonbiztosnak tűnik a mexikói védelem. Nagy kérdés, ki lő itt ma gólt.

76. PERC: Jo! Bernard remekül ugratta ki az Atletico Mineiro támadóját, de mellé lőtt.

74. PERC: Peralta helyére Javier Hernandez, vagyis Chicharito érkezett.

73. PERC: Kijelenthetjük, eddig ez a világbajnokság legjobb meccse.

68. PERC: Mekkora helyzet ez is! Egy ívelés után Neymar közelről lőtt, de Ochoa megint hihetetlen bravúrt mutatott be.

67. PERC: Újabb brazil csere, Fred helyén Jo.

63. PERC: Neymar 25 méterről tűzte rá a szabadrúgást, a labda pedig a kapufa mellett zúgott el. Nem tévesztett sokat, de Ochoa rajta volt a játékszeren.

61. PERC: Dos Santos centerezése pontatlan volt. A brazilok alig jutnak el az ellenfél tizenhatosáig.

59. PERC: Aguilar is besárgult, Bernardot vitte le szabálytalanul a földre.

57. PERC: Herrera sistergős bombája a léc fölött suhant el. Most már egyértelműen jobbak a piros mezesek.

55. PERC: Julio Cesarnak kétszer is nagyon kellett védenie. Felébredtek a mexióiak is.

51. PERC: Mexikó nem igazán pörgött fel erre az etapra, legalábbis kicsit álmosan érkeztek a folytatásra. A brazilok sokkal jobban nyomnak.

48. PERC: Rögtön bekezdtek a brazilok. Bernard a jobbszélen majd félpályás indítást kapott, majd Neymar fejére varázsolta volna a labdát, de Rodriguez az utolsó pillanatban szögletre mentett.

46. PERC: Mexikó kezdte a második félidőt.

Csere a félidőben, a gyengén játszó Ramirest Bernard váltja a második felvonásra.

Vége az első félidőnek, 0-0 az állás. A meccsre nem lehet panasz, nagyon jó az iram, sok a helyzet.

1. FÉLIDŐ

45. PERC: Ramires kapja a meccs első sárgáját, egy rossz belép után.

44. PERC: Húúúú ezt hogy bénázták el a mexikói védők! Egy brazil szabadrúgás után négyen maradtak üresen a kapu előtt, minden védő ugyanis rossz ütemben mozdult ki, de Ramires Ochoába bombázott.

41. PERC: Vazquez lőtt messziről, de mellé. Julio Cesar azért kikísérte a labdát az alapvonalon túlra.

40. PERC: Egyelőre nincs gól, de mindkét csapat játékában benne van. A kérdés csak az, ki szerez majd előnyt.

37. PERC: Neymar lőtt, majd Marcelo, egyik sem volt túlságosan veszélyes. A Barcelona ásza közben lent is maradt, de gyorsan összeszedte magát.

35. PERC: Neymar szögletét Herrera fejelte ki. Az újabb sarokrúgást Fred bólintotta rá, de ez csemege volt Ochoának.

33. PERC: Neymar begyújtotta a rakétákat, tulajdonképpen a teljes középpályássort lefutotta, majd a védők között is átverekedte magát, végül nem tudott kapura lőni.

29. PERC: Oscar távoli lövését Ochoa magabiztosan fogta. Kicsit enyhült az iram, de ez nem is csoda, végig nem lehet bírni ezt a tempót.

26. PERC: Brazil gólhelyzet! Dani Alves beadása után Neymar nyolc méterről fejelt, Ochoa pedig hihetetlen bravúrral piszkálta ki a labdát a kapufa tövéből!

24. PERC: Húúú nagy helyzet! Herrera jó húszról tűzte kapura a labdát, Julio Cesar ujjheggyel mentett. A bíró ennek ellenére kírúgást ítélt, nem szögletet.

22. PERC: Peralta kevergetett a brazil tizenhatoson belül, de a harmadik védő már szerelni tudta. Hihetetlen, mennyit futnak a játékosok.

18. PERC: Egyelőre nincs komoly helyzet, de a tempóra nem lehet panaszunk.

14. PERC: Nagyon nyomnak a brazilok, és elképesztő iramot mennek. Az imént Marcelo viharzott le egészen az alatvonalig, majd nagy erővel középre lőtt, de pontatlanul.

13. PERC: Dani Alves feleslegesen szabálytalankodott. Sárgát is kaphatott volna, de a török játékvezető egyelőre még nem nyúlt a színes kártyákhoz.

12. PERC: Oscar tanári módon, külsővel tálalt Fred elé, aki közelről az oldalhálóba lőtt. Ha gól, akkor sem érvényes, les miatt.

10. PERC: Erre a meccsre Neymar és Dani Alves is kiszőkült. Most utóbbi próbált meglódulni, de hosszú volt az indítás.

7. PERC: Dos Santos rúgta fel Neymart. Ez már a sokaid mexikói fault, hamarosan lap következik.

5. PERC: Egyértelmű a mexikói taktika: letámadni a házigazdákat, és minél előbb gólt lőni. A brazilok egyelőre csak nyomozzák a játékszert.

3. PERC: Már az első percekben sok a mexikói szabálytalanság, próbálják azonnal megállítani a brazil támadásokat.

1. PERC: Útjára indult a labda az Estadio Caselaóban. A brazilok szokásos sárga-kék-fehér szerelésükben játszanak, Mexikó pedig furcsa összeállításban, vörös-feketében.

Ismét üvöltötték a himnusz a brazil játékosok és a teljes stadion. Félelmetes élmény lehet hazai pályán vb-meccset játszani.

Előzetes: Luiz Felipe Scolari csapata a torna csütörtöki nyitómeccsén alaposan megszenvedett a horvátokkal, 1-1 után csak egy vitatott büntetőnek köszönhetően szerzett vezetést, majd Oscar góljával bebiztosította sikerét. A mexikóiak a kameruniak legyőzésével indítottak, 1-0-s sikerük ellenére magabiztosan, mivel a játékvezető két szabályos góljukat nem adta meg.

A két csapat az elmúlt két évben kétszer is találkozott egymással nagy tornán. A Konföderációs Kupán 2-0-ra a brazilok nyertek a csoportkörben, míg a 2012-es londoni olimpia döntőjében a mexikóiak nagy meglepetésre 2-1-re győztek.

“Különösen fájó vereség volt, hiszen azt az egy címet nem nyertük még meg. Tudjuk, hogy a mexikóiaknak nagyon erős csapatuk van, sosem könnyű ellenük, most sem lesz ez másképp” – nyilatkozott a horvátok ellen gólt szerző Oscar.
A statisztika is nagy csatát ígér, a két csapat legutóbbi 15 összecsapásából ugyanis hetet, a legutóbbi négyből pedig kettőt a mexikóiak nyertek.

“Nagyon örültem a csapat játékának, úgy gondolom, sikerült tökéletesen megvalósítanunk azt, amit a szövetségi kapitány kért tőlünk” – mondta Giovani dos Santos, a mexikóiak támadója.

Az A csoport másik második fordulós mérkőzését, a Horvátország-Kamerun összecsapást csütörtökön nulla órától rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik