Foci

Robben úgy vágtázott, mint eddig még senki

A hollandok szélsője duplán örülhet. A spanyolok lemosása mellett egy egyéni rekordot is átadott a múltnak pénteken.

A hatalmas kiütéssel végződő VB-csoportmeccsen Spanyolországot leradírozta a pályáról a holland válogatott (1-5). A történelmi siker azonban olyan egyéni villanásokon is múlott, mint például Arjen Robben óriási vágtája, mellyel Sergio Ramost is könnyedén faképnél hagyta.

A Bayern München játékosa duplázni tudott a mérkőzésen, s a kegyelemdöfést 4-1-es állásnál is ő adhatta meg. A 80. percben az ötödik gól előtt Sneijder labdájára startolt, nem is akárhogyan. A holland De Telegraaf mérései alapján volt olyan pillanat, hogy 37 kilométer per órával masírozott, s ezzel a gyorsasággal Theo Walcott 35,7 Km/h-s rekordját adta át a múltnak. Vajon ki az a védő, aki képes megállítani Robbent ilyen tempó mellett?

Videó – Robben elrobog Ramos mellett, majd gólt szerez:

A labdarúgásban időnként feltűnnek igazi sprinterek. Sokan emlékezhetnek még a két hónappal ezelőtt lejátszott Spanyol Király Kupa döntőjére, ahol a Real Madrid walesi szélsője egy tüdőt repesztő vágta után alakította 2-1-re a mérkőzést. Gareth Bale számára tehát fel van adva a lecke, ha szeretné megdönteni ezt a rekordot.

Videó – Bale, a kengyelfutó gyalogkakukk szerepében:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik