Foci

Brazil spanyolt kaparinthat meg a Chelsea

Diego Costa egyre közelebb áll ahhoz, hogy az angol élvonalban szereplő csapathoz igazoljon. A klubnak több mint 12 millárd forintnyi eurójába került a kivásárlása.

A brazilnak született, de már öt spanyol válogatottsággal rendelkező Diego Costa jelenleg még a spanyol bajnok, Bajnokok-ligája döntős Atlético Madrid játékosa, ám kiváló idényével több európai élklub érdeklődését is felkeltette. A The Guardian június elején számolt be róla, hogy a csatár a londoni klubnál átesett az átigazolások alkalmával szokásos orvosi vizsgálaton.

Miért pont a Chelsea? Mert mindig is szerettem volna játszani a Premier League-ben – idézte hétfőn a goal.com internetes sportoldal a 25 esztendős támadót.


Fotó: Europress Fotóügynökség

– A Chelsea a legjobbak közé tartozik a világon, sok oka van, hogy így döntöttem.” “Minden bajnokság más, de keményen fogok dolgozni azért, hogy beilleszkedjek az angol stílusba. A folyamat jó irányba halad, ha így folytatódnak a dolgok, ebben a csapatban szerepelek a következő szezontól” – mondta Diego Costa, akinek a kivásárlási ára valamivel több, mint 40 millió euró (közel 12,3 milliárd forint). Ennyit kell kifizetnie a londoni együttesnek, hogy soraiban tudhassa a szezonban 27 bajnoki találatot jegyző Costát, aki ezzel a teljesítménnyel negyedik helyen zárt a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőért folytatott versenyfutásban.

A portugál José Mourinho irányította Chelsea múlt csütörtökön már megszerzett egy játékost a spanyol válogatottból: a világ- és Európa-bajnok Cesc Fabregas az FC Barcelonát hagyja ott a londoni Kékek kedvéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik