Foci

Besic elmondta, mire kell figyelni Messinél

A Ferencváros bosnyák válogatott labdarúgója fegyelmezettségét emelte ki az Argentína elleni mérkőzés után.

A 2014-es labdarúgó-világbajnokságon egyetlen olyan játékos szerepel, aki a magyar bajnokságban játszik hétről hétre: a Ferencvárost erősítő Muhamed Besic, aki a bosnyák válogatottat erősíti. A 21 esztendős játékos Argentína ellen lépett pályára vasárnap éjjel (2-1-re nyertek a dél-amerikaiak) és nagyszerű mérkőzést zárt Lionel Messiék ellen – ezzel egy külön cikkben is foglalkoztunk.

A Nemzeti Sport meginterjúvolta Besicet, aki azt mondta, hiába futotta ő a legtöbbet a bosnyák csapatból, nem fáradt el. Hozzátette: ez annak tudható be, hogy remek formában érzi magát és a fegyelmezettségének köszönhetően jól osztotta be az erejét.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Természetesen szóba került Lionel Messi is. Besic elmondta, milyen volt fogni az argentin klasszist:

„Talán meglepő, de nem volt annyira nehéz ellene játszani. Arra kell figyelni, hogy általában akkor vált ritmust és gyorsít fel, amikor elpasszolja a labdát, mert ilyenkor indul be az üres területre” – így Besic, aki elmondta, többszöri visszanézés után sem tudja, hogyan ütközött össze saját csapattársával Messi góljánál.

Ami a világbajnokság további részét illeti, Besic szerint már ezen a mérkőzésen is megvolt a bosnyák válogatott esélye, hogy jobb eredményt érjen el. A Fradi játékosa úgy számol, hogy Irán és Nigéria ellen összesen négy pontot kell szereznie csapatának és akkor összejöhetne a továbbjutás.

Besicet természetesen a jövőjéről is faggatták. A fiatal labdarúgó amondó, ez a mérkőzés biztosan jót tett a megítélésének, de a folytatásról részletesebben nem tud nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik