Foci

Hodgson nem tört össze a vereségtől, sőt

A D csoport szombat éjszakai rangadóját követően a győztes olasz csapat, illetve az angol válogatott kapitánya is elégedetten értékelte a látottakat.

Cesare Prandelli, a 2-1-re győző olaszok szakvezetője szerint beváltak a taktikai húzásai a meccsen, melyen az volt az elsődleges cél, hogy uralják a középpályát.

“Nincsenek olyan erős és gyors futballistáink mint az angoloknak, viszont nagyon technikás játékosainkkal ügyesen tartottuk a labdát” – mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy a cserék is folytatni tudták az addigi játékot. – “Nehéz mérkőzés volt, de kontrol alatt tudtuk tartani a középpályát.”

A szakember külön kiemelte, hogy tanítványainak nagyon figyelniük kellett arra, hogy riválisuk ne tudjon kontrázni, és ezt a feladatot is jó megoldották. Prandelli a körülményekre is kitért, őrültségnek nevezve, hogy a nagy melegben és hatalmas páratartalomban rendezett meccsen nem volt ivószünet.

Fotó: Europress fotóügynökség

Roy Hodgson, az angolok szakvezetője szintén csak dicsérni tudta labdarúgóit, és ugyan fájónak nevezte a vereséget, ám szerinte emelt fővel tudnak készülni a következő feladatokra.

“Játékosaim mindent kiadtak magukból, ami bennük volt” – nyilatkozta a találkozót Hodgson. – “Csapatként a mostani volt a legjobb teljesítmény kapitányságom alatt. Nagyon jó érzés tudni, hogy sok olyan labdarúgó áll a rendelkezésemre, akikkel a jövőben még jobbak lehetünk.”

A csoport másik meccsén meglepetésre Costa Rica 3-1-re legyőzte a Luis Suarezt nélkülöző, enerváltan játszó uruguayi együttest, ami azt is jelenti, hogy a következő körben esedékes Anglia-Uruguay meccsen mindkét együttes győzelmi kényszer alatt futballozik majd – írja az MTI.

“A mai eredmény már nem számít, mindenképpen le kell győznünk Uruguayt, és azt hiszem, erre képesek vagyunk” – tekintett már a jövőbe Steven Gerrard, az angolok csapatkapitánya.

A négy éve negyedik, három éve Libertadores Kupát nyert urguayiak sikerkapitánya, Oscar Tabarez leforrázva nyilatkozott a sajtónak az 1-0-ás vezetésről, összességében simán elveszített meccs után.

“Senki sem gondolta, hogy Hollandia kiüti a címvédő spanyolokat, mint, ahogy azt sem, hogy Costa Rica legyőz bennünket, ám sajnos ez történt. Egy ilyen meccsen minden a játékosok mentalitásán múlik” – kesergett Tabarez, hozzátéve, hogy Suarez minden bizonnyal pályára lép majd csütörtökön Anglia ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik