Foci

Buffon kihagyhatja a következő meccset is

A csapathoz közel állók szerint a bokasérülést szenvedett kapus Costa Rica ellen sem lép pályára, de utána ismét csatasorba áll.

Az azzurrikat a tegnapi győzelem mellett nagy izgalomban tartja a kérdés, hogy mikor tér vissza a pályára Gigi Buffon. Szombaton Facebook-oldalán aggodalomra okot adó posztot tett közzé a sérült kapus – bár a hangvétele abszolút pozitív volt, utalt arra, hogy akár az egész vébét a kispadon töltheti – mára azonban úgy tűnik, hogy egy rövid pihenő után ismét felveszi a kesztyűt.

Forrás: Europress Fotóügynökség

Az ínszalagok gyulladásával kísért bokaficam gyógyulásához időre van szükség, ezért valószínűleg csak az Uruguay elleni mérkőzésen láthatjuk akcióban Buffont. Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a kapus balesettel kezd egy fontos megmérettetést: a 2000-es EB alkalmával az ujját törte, a 2010-es vébén pedig olyan komoly hátsérülést szenvedett, hogy a csapatnak nélkülöznie kellett Buffont. A jelek szerint ezúttal nem annyira súlyos a helyzet, és Gigi legkésőbb az utolsó olasz csoportmérkőzésen visszatér a kapuba.

Ezt maga is megerősítette a Facebookon: “Tegnap még rossz előérzetem volt és attól tartottam, hogy haza kell térnem, de most már biztosan tudom, hogy hamarosan pályára fogok lépni és emiatt határtalanul boldog vagyok.” A rossznyelvek szerint Buffon optimizmusa kissé erőltetett, hiszen a sérülése nem jöhet rendbe egyik napról a másikra, az Uruguay elleni mérkőzésen ezért felelőtlenség lenne pályára küldeni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik